Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Hans pris stiger uge for uge

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-braget mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF.

FC Nordsjælland - Brøndby IF 3-1 (0-1)

0-1 Nicolai Vallys (36.)

1-1 Marcus Ingvartsen (52.)

2-1 Ernest Nuamah (74.)

3-1 Martin Frese (80.)

Kampens bedste:

FC Nordsjælland:
Man forstår godt, at FC Nordsjælland ikke har solgt Ernest Nuamah endnu - ghaneserens værdi stiger nærmest hver gang, han går på banen. Et frisparksmål og en utrolig assist blev det til denne søndag for Superligaens måske bedste spiller, som alene ville kunne sikre FC Nordsjælland mesterskabet, hvis han spillede sæsonen færdig i Danmark. Det gør han ikke - Nuamah bør snart blive præsenteret på én af de helt store fodboldadresser i Europa. 

Brøndby IF:
Når man løber rundt med et prisskilt på 22 millioner kroner på ryggen, er det kun fair, at der også følger store forventninger med. Dem levede Jacob Rasmussen op til i sin debut for Brøndby IF. Nyerhvervelsen fra Fiorentina gjorde det fremragende i det centrale forsvar, selv om målene endte med at sejle ind til sidst. Han var stærk i duellerne, placerede sig godt og var sikker i pasningsspillet. Jacob Rasmussen er stadig ikke helt på toppen og bør derfor kun blive endnu bedre - det tegner lovende for Brøndby. Også skulderklap til målscorer Nicolai Vallys, der sammen med Jacob Rasmussen var Brøndbys bedste. 

Kampens værste:
Brøndby og frispark på kanten af feltet er ikke nogen stor kærlighedshistorie. For anden kamp i træk indkasserede de blå-gule et mål direkte på frispark, og mod FC Nordsjælland var det Henrik Heggheim, der var den store synder. Det var ikke normanden, der begik forseelsen på kanten af feltet, men til gengæld undlod Heggheim helt at hoppe i muren, og så kunne Nuamahs frispark stille og roligt sejle i kassen. I det hele taget ikke nogen god aften for Heggheim, der også ragede et dumt gult kort til sig. 

Kampens detalje:
Daniel Wass på den centrale midtbane og Nicolai Vallys i en mere fremskudt position. Sådan tog Brøndbys midtbane sig ud denne søndag i Farum, og det bør den også gøre i næste uge og næste uge igen. Fodbold handler især om at få det optimale ud af sine bedste spillere, og det gør Jesper Sørensen ikke ved at placere Daniel Wass på en wingback og Vallys for langt tilbage på banen. Brøndby løftede sig gevaldigt spillemæssigt - naturligvis fortrinsvist i første halvleg.