• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Tipsbladets dom: I Lyngby er man Silkeborg-fan

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på det dramatiske opgør mellem AC Horsens og Lyngby Boldklub i Superligaens sidste spillerunde.

Af Obaida El-Itr

Tipsbladet i Horsens

AC Horsens - Lyngby Boldklub 0-0 (0-0)

Kampens bedste:

AC Horsens:

Det er til disse kampe, at ægte ledere og krigere viser deres kvaliteter. Janus Drachmann er 35 år, men den arbejdsomme midtbanespiller løb og kæmpede, som var han 19. Han råbte og skreg efter holdkammeraterne, når de gav bolden for let væk eller driblede unødigt. Man kunne se, at han spillede med sjæl og hjerte, og efter cirka 50 minutter jublede han, da Horsens fik et hjørnespark - så meget betød det for ham.

Midtbanespilleren kom godt af med bolden, vandt mange af sine dueller og udviste fremragende ro på banen. Det er sjældent, at en spiller, der kun får 53 minutter, løber med “holdets bedste”, men Drachmann fortjener den i dag. han blev udskiftet grundet en skade.

Lyngby Boldklub:

Faktisk var det ikke meget, der lykkedes for Frederik Gytkjær, men i sådan en kamp, hvor det handler om at dø med støvlerne på, er det en fornøjelse at se en spiller give alt - modsat hjemmeholdets angriber. Gytkjær løb, kæmpede og slog fra sig - sådan skal det være i  en kamp om overlevelse.

Vi vidste jo næsten på forhånd, at det ikke ville blive en velspillet kamp med et hav af chancer. Så spillernes vigtigste opgave var at give den fuld gas.

Lyngby brugte angriberen meget og smed et utal af bolde i hans retning. Han var god til at beskytte bolden og sende den videre. Udeholdet kæmpede med at skabe chancer, så Gytkjær kunne ikke for alvor vise sine afslutningsevner.

Kampens værste:

Anders K. Jacobsen misbrugte ikke store muligheder, for han kom slet ikke frem til noget. Man kan naturligvis argumentere for, at holdkammeraterne ikke servicerede angriberen, men han gjorde selv ikke meget for at komme i de rigtige positioner.

I første halvleg var han fuldstændig usynlig, og han var øjensynligt ikke tilfreds med, at der blev spillet så mange lange bolde op mod ham. Han tabte vel samtlige dueller, og som tilskuer tvivlede man på, om han havde fået besked på, at det var en kamp for overlevelse. Flere gange blev der slået fine indlæg i Lyngby-boksen, men Jacobsen var simpelthen for langsom til at løbe derind og blive farlig.

I anden halvleg blev det en smule bedre. Han lykkedes med at komme ned i banen et par gange og agere opspilsstation. Men selv der var han dårlig til at komme af med kuglen. Det er ikke en præstation, som angriberen vil kigge tilbage på med stolthed.

Kampens detalje:

Det er ikke kun spillerne, der bliver ramt af skader. Kort inde i kampen foretog dommerteamet en udskiftning. Morten Krogh forlod banen med det, der lignede en lægskade, og ind kom Mikkel Redder, der dømte en udmærket kamp som indskifter. Det tog lige 4-5 minutter at udskifte, og det passede egentlig meget fint i forhold til den anden afgørende kamp mellem AaB og Silkeborg, hvor der pudsigt nok var hul i målnetttet, så man kampen også blev udskudt.