• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Tipsbladets dom: Idioti! Giv dem livstidskarantæne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på playoff-kampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland.

Af Jacob Quvang

Viborg FF - FC Midtjylland 0-1 (0-0)
0-1 Aral Simsir (66.)

Kampens bedste:
Viborg FF
I en kamp fattig på store Viborg-præstationer leverede Lucas Lund en flot kamp i målet. Målmanden bliver bare ved med at blive bedre, og indsatsen i dag var prikken over i'et i en flot sæson af ham. Han havde absolut intet at lave de første 35 minutter, men så diskede han op med to monsterparader på først Gustav Isaksen og siden Oliver Sørensen. 

Lucas Lund er kun 23 år gammel, og der tales meget om Grabara og Hermansen, når snakken går på Superligaens bedste keepere. Ham her befinder sig ikke langt efter de to.  

FC Midtjylland
Gustav Isaksen spillede sin nok sidste kamp for FC Midtjylland, og igen-igen-igen-igen var han sit holds bedste spiller. Den lynhurtige forward var involveret i stort set alt, der blev farligt for FC Midtjylland. Ja, han skulle selv være kommet på måltavlen i første halvleg, da han i en fin position huggede lige på Lucas Lund, men det går nok. Skulle endda også være noteret for et par assists, da han først spillede Oliver Sørensen fri og siden Aral Simsir. 

Gustav Isaksen har været en sand fornøjelse at følge dette forår, og Superligaen kommer i sandhed til at savne ham, når han efter alt at dømme smutter videre inden længe. 

Kampens værste:
Længe så det ud til, at FC Midtjylland skulle tage prisen for det sløje spil i de første 34 minutter, hvor man ikke havde et eneste skud mod Viborgs mål.

Men så blev der kastet et kanonslag fra Viborgs stemningstribune tæt ned på Jonas Lössl kort efter FC Midtjyllands føringsmål. Kanonslaget sprang godt en meter fra FCM-keeperen, som efterfølgende tog sig til tindingen og baglåret. Heldigvis kunne Lössl fortsætte, og han havde da også overskud til at vende sig om mod Viborg-sektionen og pege en finger mod tindingen. 

Hændelsen er intet mindre end en katastrofe, og det SKAL få konsekvenser. Tilskueren bør identificeres og få livstidskarantæne fra samtlige Superliga stadions. Intet mindre kan gøre det, for spillernes sikkerhed er absolut det vigtigste, og det må aldrig nogensinde komme i fare.

Seks minutter inde i Peter Kjærsgaards tillægstid blev endnu et kanonslag kastet ned mod Jonas Lössl, hvilket fik kampens dommer til at fløjte og sende spillerne ned i spillertunellen af hensyn til deres sikkerhed. Det er en katastrofe for dansk fodbold og for Viborg, som utvivlsomt får en stor straf for de skyldiges idioti. Efterfølgende viste TV-billederne, at nogle af Viborgs tilhængere internt sloges på stemningstribunen, og man kan kun ryste på hovedet over det her.

Kampens detalje:
FC Midtjylland leverede en decideret sløj første halvleg, og derfor var det også interessant at se Thomasberg skifte til 4-3-3 fra anden halvlegs start. Man fik straks bedre kontrol, men det er ikke Thomasbergs genialitet, som løber med prisen.

Nej, den falder til Aral Simsir for stortalentets geniale sejrsmål midtvejs i anden halvleg, for det var intet mindre end genialt. Ude i venstre side sendte han først Jeppe Grønning efter pølser med en genial fodsåls-dribling. Herefter driblede han ind i banen, hvorefter han knaldhårdt huggede bolden over i det lange hjørne uden chance for Lucas Lund. Simsir spillede ikke ligefrem nogen stor kamp, men dét der var genialt, og det må være et kæmpe boost for ham frem mod den kommende sæson. Han har slet ikke farten til at være Isaksens en-til-en afløser, men den der sparketeknik er nu også et meget godt våben.