• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tipsbladets dom: Midtjysk bollespark i Parken

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på lørdagsbraget i Superligaen mellem FC København og FC Midtjylland.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Parken

FC København - FC Midtjylland 0-2 (0-0)

0-1 Ola Brynhildsen (63.)

0-2 Oliver Sørensen (71.)

Kampens bedste:

FC København:
Drop Rasmus Falk ned i Arenberg-skoven i det nordlige Frankrig og stik ham en hård, flad pasning på de berygtede brosten - FCK-stjernen skal nok få bolden under kontrol i et snuptag. På sine bedste dage kan Falk tæmme alt fra en mandarin til en hjørnesofa, og i sin Superliga-optræden nummer 349 satte fynboen to streger under, at han stadig er blandt cremen af midtbanespillere i Superligaen. Med sin teknik, eminente blik for spillet og evne til at placere sig rigtigt spillede Falk en god første halvleg, men faldt i niveau efter pausen. 

FC Midtjylland:
Ola Brynhildsen sendte landsmanden Birger Meling ud efter fårikål med en lækker skudfinte, og så blev nordmanden den første målscorer i Parken. FC Midtjylland-angriberen er trådt fuldstændig ubesværet ind på holdet efter sin ankomst på sidstedagen af transfervinduet, og han bør kunne levere de 10+ mål, som alle klubber i Superligaen efterspørger fra deres angriber. Stærk præstation af Ola Brynhildsen, der både er hurtig og god i boksen. 

Kampens værste:
Efter få minutter blev Denis Vavro tyret direkte i skridtet af Aral Simsir, og det var på mange måder billedet på FC Københavns præstation. FCK's mange teknikere blev bollesparket af FC Midtjyllands mejetærskere, der pløjede sig til en sejr på Parkens pløjemark. Det var en kollektiv offday for hjemmeholdet, og kun ganske få spillere kunne være indsatsen bekendt. 

Kampens detalje: 
Hvad lærte vi af en i lange perioder halvfesen kamp i Parken? Blandt andet at FC Midtjylland er et meget bedre hold med Kristoffer Olsson på banen. Den svenske kreatør har været ude med en skade siden august, men vendte tilbage og overtog dirigentstokken med det samme. Man kunne frygte en rusten Saab på FC Midtjyllands centrale midtbane, men Olsson var kørende som en nysynet Ferrari, og han gav sine holdkammerater et løft med sine evner som spilstyrer. En hovedskade i starten af anden halvleg hæmmede ham ikke det mindste.