Tipsbladets dom: Røg han i Kevin Diks' sorte bog?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Tipsbladets dom: Røg han i Kevin Diks' sorte bog?

Tipsbladet zoomer ind på lørdagskampen i Superligaen mellem FC København og Vejle Boldklub.

FC København - Vejle Boldklub 2-1 (0-0)

0-1 German Onugkha (66.)

1-1 Elias Achouri (70.)

2-1 Mohamed Elyounoussi (82.)

Kampens bedste:

FC København:
Alt for mange FC København-spillere leverede for dårligt, men der var også lyspunkter. Christan Sørensen noterede sig for et flot indhop efter Birger Melings skade, og det samme gjorde Elias Achouri, da han kom på banen, mens Rasmus Falk, der har været én af Superligaens bedste spillere i denne sæson, viste tænder i anden halvleg, hvor han var ophavsmand til gode sekvenser i offensiven.

Vejle Boldklub
U21-landsholdets anfører spiller for Vejle - i hvert fald ham der var det senest - og Oliver Provstgaard er Vejles helt store profil. Midtstopperen viste klassen i Parken, hvor det bestemt ikke er utænkeligt, at han en dag skal spille for A-landsholdet. Oliver Provstgaard var stærk i duellerne, og så er han en habil spiller med fødderne, hvilket absolut ikke er en metervare i Vejles defensiv. I den modsatte ende leverede også målscorer German Onugkha en fortrinlig indsats, mens Nathan Trott havde flere gode redninger i målet.

Kampens værste:
Roony Bardghji er en fremragende indhopper - og en knap så god starter. Det svenske stortalent indledte opgøret på banen, men blev flået ud allerede i pausen af Jacob Neestrup efter en tandløs indsats på det drivvåde græstæppe. Roony Bardghji kommer næppe til at starte inde på tirsdag på Old Trafford.

Det gør Mohamed Elyounoussi helt sikkert, men FCK-stjernen fortjener også en bemærkning, for rollen som matchvinder frikender ikke nordmanden. Den, der har evnerne, har også pligten, og derfor kan man med rette have store forventninger til Mohamed Elyounoussi, men dem levede offensivspilleren med 79 Premier League-kampe på CV'et ikke op til.

"Moi", som han kaldes for nemhedens skyld, scorede det afgørende mål, og indrømmet, det hjælper jo en hel del på den samlede bedømmelse, men han var usynlig i meget lange perioder af opgøret, og det må en spiller som Elyounoussi aldrig være i det omfang, når modstanderen er Vejle i Parken. 

Kampens detalje:
Gamle AGF-hardhittere som John Stampe og Stig Tøfting havde det, de kaldte "den sorte bog", som i al sin enkelthed gik ud på, at svinestreger skulle hævnes - og gerne med kviklånsrente. Hvis Kevin Diks fører samme system, blev der uden tvivl føjet ét navn til listen denne lørdag - Musa Juwara.

Opgøret var kun få minutter gammel, da Vejle-spilleren sendte Diks i græsset med en benhård tackling, og et kvarter senere var det så Juwara, der sank til jorden - ramt af en albue i ansigtet af Kevin Diks. Ingen af de to forseelser kostede et gult kort, så mere dramatisk var det heller ikke, men var det Kevin Diks' sorte bog, der blev åbnet i Parken?