Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Sådan slår man anføreren af

FC Midtjylland tog fredag aften en sejr på 2-1 over Lyngby.

FC Midtjylland - Lyngby Boldklub 2-1 (1-1)
1-0 Dario Osorio (10.)
1-1 Andri Gudjohnsen (23.)
2-1 Adam Gabriel (47.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Det er klart, at det er svært at komme udenom en spiller, der både disker op med en assist og sejrsmålet. Det gjorde Adam Gabriel, som havde taget pladsen på højrebacken til kampen i stedet for anfører Henrik Dalsgaard. Der findes nok ingen bedre måde at tage pladsen fra en anfører på, og det bliver nok svært for Thomasberg at se bort fra Gabriel i den kommende tid.

Særligt med tanke på, at Dalsgaard heller ikke har haft det for nemt på det seneste. Det er dog af positive grunde for Gabriel, at han kan tage pladsen fremover. Og med den målfarlighed har FCM igen en tjekkisk back, der kan score, ligesom da man havde Filip Novak på holdet.

Derudover var Martin Fraisls sene af afgørende redning i overtiden noget, som må have givet sved på banen for FCM-folkene.

Lyngby Boldklub:
Det var ikke meget, Lyngby havde i løbet af kampen, hvor meget af tiden gik med at forsvare sig. Dog var det længere fremme på banen, at den mest iøjenfaldende spiller var at finde for dem.

Når der skulle ske noget, så var det nemlig Frederik Gytkjær, det ofte gik igennem. Hans arbejde ved 1-1-scoringen er sådan set nok, men der var også mere fra ham i løbet af kampen, hvor FCM'erne dog fik bedre styr på ham.

Endelig skal Gylfi Sigurdsson også nævnes for sin start-debut for Lyngby, men der er stadig lang vej til Premier League-dagenes niveau. Viste dog sin sparketeknik frem et par gange, hvor midtjyderne kunne ånde lettet op efterfølgende.

Kampens værste:
Det går bare ikke, at man kommer ud i sådan en situation, som Ingi Ingason kom i første halvleg, hvor Lynbgy fik scoret til 1-1. Det kan til nøds forstås, hvis det er en ung spiller uden den store erfaring, men en landsholdsspiller med den baggrund er det bare ikke i orden, at han kommer på ydersiden af Gytkjær i stedet for indersiden af ham.

Måske havde landsmanden Freyr Alexandersson på Lyngby-bænken luret en svaghed hos Ingason. Han var også i slutningen af kampen i forening med Dalsgaard ved at være skyldig i endnu et Lyngby-mål.

Kampens detalje:
André Rømer var ikke med for FCM, da de mødte Lyngby i begyndelsen af sæsonen, men for første gang i flere sæsoner kunne han møde brormand Marcel Rømer - og det endte med, at André nok får det sjovest til den næste familiesammenkomst.