Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Sikke nogle brag i Brøndby

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Brøndby IF og OB.

Brøndby IF - OB 1-2 (0-0)

1-0 Nicolai Vallys (55.)
1-1 Alasana Manneh (63.)
1-2 Baskhim Kadrii (90+5.)

Kampens bedste:

Brøndby IF:

Det var ikke, fordi det vrimlede med stærke Brøndby-præstationer. Især sine offensive spillere ville Jesper Sørensen nok have ønsket, at han kunne sætte mere i scene. Det skal der findes en løsning på.

Men det fandt man altså ikke søndag aften, og i stedet var det en spiller som Blas Riveros, der var blandt de bedste for værterne. Han havde godt styr på fynboernes venstreside og kom til utallige indlæg i den anden ende - oftest med stor kvalitet. Flere gange satte han i hvert fald sin wingback-kollega Daniel Wass op til gode muligheder.

Nicolai Vallys var også et lille offensivt lyspunkt, om end man har set bedre præstationer fra den tidligere Silkeborg-profil.

OB:

Det er en spændende back, OB har hentet i hollandske Leeroy Owusu. Det giver også meget god mening, når han har spillet næsten 100 kampe i den hollandske Æresdivision. Det vidner om kvalitet.

26-årige Owusu havde godt styr på Mathias Kvistgaarden, der ellers har været i fremragende form i en længere periode. Det var meget lidt, man så til Brøndby-profilen, og det kan Andreas Alm især takke Owusu for.

Højrebacken bidrog også længere fremme i banen i enkelte situationer.

Kampens værste:

Franco Tongya har i enkelte glimt vist sin individuelle kvalitet og et fornuftigt potentiale i OB, hvorfor han også er blevet rygtet til den italienske Serie B denne sommer, men her til aften så man ingenting til kantspilleren.

Han lykkedes overhovedet ikke, når han forsøgte at udfordre Brøndby-forsvaret, og gang på gang løb mulighederne ud i ingenting, når Tongya havde bolden.

For Brøndby så man som tidligere nævnt usædvanligt lidt til Mathias Kvistgaarden, der havde en af sine dårligste kampe i en længere periode. Jesper Sørensen må håbe, han er tilbage i topform næste weekend mod FC Nordsjælland, der så stærke ud i sæsonpremieren mod Viborg.

Som i åbningskampen mod Silkeborg var flere i Brøndby-defensiven heller ikke prangende. Hverken Henrik Heggheim, Frederik Alves Ibsen eller Rasmus Lauritsen formåede at imponere.

Kampens detalje:

Sikke et brag på Brøndby Stadion af Alasana Manneh. Thomas Mikkelsen kan muligvis klandres for at stå forkert i målet ved OB-spillerens frisparksmål, men der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved, at Manneh sendte en voldsom raket afsted.

Selv hvis Mikkelsen havde stået anderledes i målet, er det ikke sikkert, han havde reddet et missil som dette.

Helt så voldsomt fart havde Bashkim Kadriis dramatiske 2-1-mål ikke, men det var stadig et brag af en afslutning, og scoringen må være noget af en forløsning for den offensive OB-spiller, der ikke har været en nøglefigur på Fyn længe.

1-0-scoringen af Nicolai Vallys kan også nævnes i denne forbindelse. Brøndby-spilleren lavede en flot førsteberøring under pres i OB-feltet og sendte i nærmest samme bevægelse bolden over i det lange hjørne. Høj, teknisk kvalitet.