Video : Tipsbladet
Superliga

Titelkandidat? Dét har gjort Brøndby til tophold

Brøndby topper Superligaen, og når man holder sæsonens tal op mod dem fra sidste sæson under Jesper Sørensen, så er forskellen nogle steder enorm.

Brøndby er dukseholdet halvvejs i Superligaens grundspil. 

Det var der nok ikke mange, der havde set komme før starten af denne sæson, som da heller ikke ligefrem blev indledt med et brag. Men syv sejre i de seneste otte Superligakampe har torpederet vestegnsklubben på førstepladsen, og alt den kritik, der har været om cheftræner Jesper Sørensen, er lige nu forstummet. 

Med god grund, for forbedringer på hans Brøndby-hold i denne sæson sammenlignet med det, han leverede i foråret er klart til at se. Det kan tydeligt aflæses på nedenstående tabel, der ser på nøgletallene per kamp under Jesper Sørensens Brøndby version 1.0 i foråret og 2.0 i denne sæson:

Kilde: OPTA

Via tal fra OPTA er det tydeligt at se, at Jesper Sørensens Brøndby version 2.0 har langt mere kvalitet i forsvarsspillet, hvilket er den helt store forklaring på, at man nu har overhalet FC København i tabellen. Brøndby har kun indkasseret ti mål i 11 kampe, og det giver mening, når man ser på, hvor gode holdet er blevet til at lukke af for modstanderne. Derudover har holdet mere boldbesiddelse og en del flere afleveringer per kamp, hvilket kan indikere, at man i større grad kontrollerer kampene - i hvert fald i spillet med bolden. 

Brøndby scorer ligeledes flere mål nu trods en lavere expected goals, hvilket også indikerer større skarphed i den anden ende af banen. Det skal naturligvis nævnes, at tabellen har tal fra 15 Superligakampe i 2022/2023-sæsonen, mens tallet er 11 kampe for denne sæson.

De grønne tal i tabellen indikerer naturligvis den bedste værdi, og her præsterer Brøndby i denne sæson bedst på 11 ud af 14 parametre, hvor det som nævnt særligt er defensiven der springer ud. 

Her har sommerens indkøb af Jacob Rasmussen været væsentlig, og han har fået en fremragende start som den venstre stopper i Jesper Sørensens trebackkæde. Også målmand Patrick Pentz har leveret stabilt, ligesom Frederik Alves har fået sit store gennembrud som forsvarsspilleren i hjertet af forsvaret. 

De må smile i Brøndby i øjeblikket med god grund. Nu bliver det spændende at se, om Jesper Sørensens mandskab kan bygge videre på den gode stime, når Superligaen vender tilbage i næste weekend igen.