Tobias Mikkelsen er træt af bænken i Rosenborg
Illustration
Superliga

Tobias Mikkelsen er træt af bænken i Rosenborg

Tobias Mikkelsen har primært været reserve og indskifter i Rosenborg i det seneste halve år. Træneren, der bænkede ham, har nu forlænget sin kontrakt, og Mikkelsen skal have en samtale med klubben om fremtiden.

Det har ikke været det bedste efterår for danske Tobias Mikkelsen i Rosenborg. Den tidligere danske landsholdsspiller var længe fast mand i den norske storklub, men siden Kåre Ingebrigtsen kom til som ny træner i sommer, har danskeren primært siddet på bænken.

Under den tidligere træner Per Joar Hansen blev det til masser af spilletid, men i efteråret har situationen altså været en anden. Det er ikke tilfredsstillende for Mikkelsen.

- Efter vi fik ny træner har der ikke været så meget spilletid til mig. Det er irriterende og ærgerligt, men jeg gør, hvad jeg kan til træning og i de kampe, jeg får. Jeg fik chancen fra start i én kamp og scorede, og jeg har gjort, hvad jeg kunne i de indhop, jeg har fået. Jeg klør på, men det har åbenbart ikke været nok. Sådan er situationen, og sådan er det nogle gange med en ny træner, der har nye ideer, siger Tobias Mikkelsen til tipsbladet.dk.

Kåre Ingebrigtsen var i første omgang kun midlertidig cheftræner i Rosenborg, men i dag torsdag er nordmanden blevet ansat på en permanent aftale. Det gør ikke umiddelbart udsigterne til spilletid lysere for Tobias Mikkelsen, der forventer at diskutere sin situation med klubben i nær fremtid.  

- Jeg skal have en snak med klubben om, hvad de vil med mig, og hvad de tror på. Det skal jeg snakke med dem om inden ferien, og så må vi se, hvad der sker efter det. Jeg er villig til at blive og kæmpe for min plads, siger Mikkelsen.

Der er under halvanden måned til transfervinduet åbner, og selvom Tobias Mikkelsen har kontrakt med Rosenborg i to år endnu, erkender han, at han overvejer sine muligheder til vinter.

- Det er klart. Jeg er 28 år, og jeg er i min bedste fodboldalder, så jeg skal ikke sidde på bænken i et halvt år mere. Jeg vil gerne spille, og jeg føler, at jeg er god nok til det. Vi må se; nu skal jeg i hvert fald snakke med klubben først og spørge, hvad de tænker om og ser i mig, siger Mikkelsen, der er åben for en retur til Danmark, hvis det skulle ende med en transfer.

- Jeg er glad for at være i Danmark, og jeg havde en god tid i Superligaen, så jeg kan sagtens se mig selv i dansk fodbold igen. Men nu må vi se. Der kan ske så meget, og jeg er egentlig glad for at være i Rosenborg, så nu afventer jeg lige situationen, siger Tobias Mikkelsen, der rent holdmæssigt kan se tilbage på en sæson, hvor Rosenborg endte på andenpladsen i den norske liga.

- Det var selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kunne tage guldet, men der var ikke meget at gøre, for Molde spillede fantastisk sæson. På den baggrund var det positivt at slutte på andenpladsen. Vi ville gerne have udfordret Molde bedre, men de har været stærke, siger Tobias Mikkelsen.

Tobias Mikkelsen kom til Rosenborg i januar 2013 efter et kort ophold hos Greuther Fürth i Tyskland. I Danmark har han tidligere spillet for Lyngby, Brøndby og FC Nordsjælland.