Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe i chok: Jeg har sjældent set noget lignende

Stig Tøfting måtte lige pudse brillerne en ekstra gang, da Dario Osorio scorede en topkandidat til årets mål i Superligaen.

Søndagens brag mellem FC Midtjylland og FC København endte godt nok uden vinder, men det skal ikke tage noget som helst fra de 90 minutter plus det løse... Det var en storkamp værdig. 

Flotte mål, intensitet, syngende tacklinger, kontroversielle kendelser og en udligning i sidste minut. Sådan skal en topkamp på øverste hylde skæres.  

Tipsbladets kommentator Stig Tøfting var i hvert fald forrygende underholdt, da han så de to klubber byde hinanden op til dans.

- Den her kamp havde det hele, men selv om det blev 2-2, blev der scoret for få mål, slår han fast, da Tipsbladet fanger ham over telefonen.

Én som i stor grad bidrog til underholdningen på MCH Arena var FCM-juvelen Dario Osorio. Først med en lækker assist til Franculinos udligningsmål og senere med en flugter af en anden verden, som efterlod Kamil Grabara uden nogen som helst chance i FCK-buret. 

Dén scoring kan meget vel være helt med i opløbet, når sæsonens bedste mål skal kåres, og lige netop Osorio hæftede 'Tøffe' sig ved.

- Det mål han sparker ind, Osorio... Jeg har jo sjældent set noget lignende, mand! 

- Det er jo fantastisk lavet. Det er ligesom en målmand fra Sydamerika, som sparker bolden ud med de der halvtliggende vristspark... det er jo det, de kan. Det er ikke nemt at få foden derop, og du samtidig skal holde den nede. Vi kan alle gøre sådan, men så sparker vi den også langt ud over stadion, måber Tøfting, der ikke er i tvivl om, at gårsdagens show fra Osorio var hans bedste kamp hidtil for Ulvene.

Han bliver vel ikke i Danmark de næste fem år? 

- Nej, det kan man ikke forestille sig, hvis han kan spille sådan der hele tiden. Men det vil jeg også sige med den spiller, han spiller overfor, Achouri. Han kommer også med en masse, mest i første halvleg, mener Tøfting om oplæggeren til Andreas Cornelius' føringsmål, hvor Achouri elegant rykkede forbi Henrik Dalsgaard og smækkede bolden ind i pandebrasken på FCK-angriberen.


Stig Tøfting har kommenteret adskillige kampe fra stadion, men han har ikke set mange flottere mål end Dario Osorios søndag aften. Foto: Alamy.

Kan være tungen på vægtskålen
Netop Andreas Cornelius spillede sin vel nok bedste kamp i sæsonen, og Stig Tøfting kunne lide, hvad han så fra den tidligere landsholdsspiller.

- Han gav FCK noget. Han fyldte en masse og vandt sine dueller, hvor han var inde og skubbe Mads Bech Sørensen væk. Jeg synes måske, at de kom med for få indlæg, når man nu kigger på, hvor farlig han kan være, og hvad det kan skabe af ravage. Jeg synes jo ikke, det var mange indlæg, de kom med.

Fodboldeksperten vil dog ikke glæde sig for tidligt på Andreas Cornelius' vegne, for historikken viser, at han kan gå i stykker igen. Efter kampen kunne 'Corner' fortælle, at han kæmpede med smerter i akillessenen.

- Den kære Cornelius kan blive skadet, bare han går på toilettet, og det gør vi vel alle sammen en fire-fem gange i løbet af en dag. Man må tage det, som det kommer, lyder det tørt fra "Plæneklipperen".

Kan Cornelius i den forfatning i går være en gamechanger i forhold til, at de kommer med et sidste guldskub?

- Jeg tror da godt, at han kan være tungen på vægtskålen. Han fylder jo meget, så selvfølgelig kan han være det. Men om han bliver det, skal jeg lade være usagt. Men han fyldte meget i går. Han vandt stort set alle sine dueller. Det var en meget fin indsats af en spiller, som vi stort set ikke har set i hundrede år.

Det er mest i Stig Tøftings ånd, at FCK spiller med en "rigtig" angriber end en falsk nier, som han selv formulerer det. Om det bliver Cornelius fremover, tør han dog ikke smide sine penge på.

Rundens top: 
- Randers FC vinder for tredje kamp i træk, og kig på hvor de nu ligger. Før var de i fare for at rykke ud, og nu har de mulighed for at komme i Europa. Bravo!

Rundens flop:
- Vejle kan efterhånden takke sig selv for stadig at være under nedrykningsstregen, for i de seneste ti runder har de haft muligheden for at kravle over den hele syv gange. Her har de "bare" skullet bruge en sejr, men de bliver ved med at smide det væk, selv om de får det serveret på et sølvfad. Det er en ommer!