Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe om beskidt spil: Fedt AGF brokker sig

- Det er helt legitimt, at man som klub melder ud, at man føler sig røvrendt, siger Tipsbladets kommentator om AGF, der regnede med at Mads Bech Sørensen skulle være ny mand i Aarhus.

I transfervinduets sidste dage er der som regel garanti for masser af drama. Dette års sommervindue var da heller ingen undtagelse. Specielt ikke, hvis man spørger i AGF.

De havde nemlig udset sig Mads Bech Sørensen som den perfekte afløser for Thomas ‘TK’ Kristensen, der i lidt af et chokskifte blev solgt til Udinese.

Ifølge AGF, så var købssummen med Brentford aftalt, og i det hele taget var man også langt med spilleren selv. Det var en handel, man havde arbejdet på i lang tid.

Kontrakten blev dog aldrig underskrevet. Ind fra højre kom FC Midtjylland og gaflede spilleren for snuden af AGF. En handling, der fik AGF-ledelsen til at skumme af raseri. Blandt andet sagde sportschef Stig Inge Bjørnebye, at man aldrig ville arbejde sammen med den agent længere, ligesom han kaldte forløbet ‘beskidt’.

Tipsladets kommentator, Stig Tøfting forstå udmærket frustrationerne i AGF:

- Det er helt legitimt, at man som klub melder ud, at man føler sig røvrendt. Jeg tænker jo, at AGF regner med, at de har en aftale med både spilleren og agenten, så når de alligevel ikke kan lave en kontrakt, ja så forstår jeg da godt, at de føler sig ført bag lyset, siger Stig Tøfting, der også mener, at det fint, at den historie kommer ud:

- Det er en del af en benhård - og nogle gange beskidt - fodboldverden. Nogle gange er det spillere, der røvrender klubber, og andre gange er det omvendt.

- Klubberne skal heller ikke være for hellige. Det sker jo også, at de lover en kontraktforlængelse, men så alligevel ikke vil, når det kommer til stykker, men fint at få frem i lyset - og så er der trods alt pluspoint til Mads Bech for selv at komme og fortælle det til AGF face-to-face.

- Men kønt er det ikke. Uanset hvilken vej det går, men ‘money talks’, lyder det fra Tøffe.

Kostede det dobbelte
Tipsbladet kommentator husker selv tilbage på tiden i OB, hvor Brøndby ringede og spurgte, hvad han skulle koste. Én million kroner var svaret fra OB, men da Brøndby næste dag ringede og sagde ja tak til den pris, så var den steget til det dobbelte.

- Ja, jeg må være blevet ekstra god hen over natten, men bare for at fortælle, at der er masser af spil i kulissen, de fleste aldrig ser.

Var det så rigtigt af Mads Bech Sørensen at give AGF den kolde skulder og tage til FCM?

- Der er jo en masse mellemregninger, jeg ikke kender. Har FCM smidt mere i lønningsposen, har agenten kunnet få en større fee - og hvad er aftalen om videresalg. De detaljer kender vi ikke, men jeg noterer mig da, at Mads Bech Sørensen ikke har noget specielt tilhørsforhold til FCM, og havde valget nu stået mellem Juventus og AGF, så ville der ikke være i tvivl, men det er jo heller ikke tilfældet, siger Tøffe.

- Når han siger, at han tror mere på FCM’s projekt, så må man medgive ham, at de er længere fremme end AGF, men i min verden er der ingen tvivl om, at potentialet er større i AGF end FCM.

- De har styr på stadion, et nyt træningsanlæg og akademi, men hvis jeg var Mads Bech, så ville jeg kigge på, hvor jeg kan udvikle mig bedst. Hvilken rolle skal han spille, hvordan kan han sørge for, at han som spiller er et sted, hvor han kan komme til udlandet igen om et par år, siger Stig Tøfting om den 24-årige forsvarsspiller.  

Som i tilfældet med Pione Sisto, så kom FCM på banen efter spilleren var langt fremme i forhandlingerne med en anden klub, og det kan man jo kalde smart eller lusket.

- Jamen, så længe der ikke en underskrift, så er alt jo muligt, og jeg er nysgerrig på, hvornår FCM er kommet på banen. Er de blevet tippet af Brentford eller agenten, at noget var under opsejling med AGF?

-  FCM skal da passe på, at de ikke lægger sig ud med alle de andre klubber, hvis de bruger den fremgangsmåde alt for ofte. Nu er det tredje gang, som jeg hører det. Pione Sisto for næsen af FCK, André Rømer for snuden af Randers og altså Mads Bech Sørensen, der nærmest med kuglepennen i hånden takkede nej til i AGF, siger Stig Tøfting.

RUNDENS FLOP: OB. Tænk at vinde med 5-1 over Hvidovre og kampen efter leverer man sådan en omgang sjask foran 11.271 på Odense Stadion. Nu havde man tanket selvtillid og tændt op i fansene - og så leverer man sådan en skuffelse ved at tabe 2-1 til Superligaens bundhold, Vejle. Det understreger bare igen, at det er umuligt at blive klog på OB.

RUNDENS TOP: DENIS VAVRO. Helt seriøst, er du sindsyg et mål. Fra 35 meter gør forsvarspilleren med tordenfoden det igen. Bolden slår et ordentlig slag i luften - og det snyder Lucas Lund totalt. Kongen af langskudsmål i Superligaen!

Læs Stig Tøftings klummer på Tipsbladet her.