Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe om SL-topklub: Det har været for fedtet

Stig Tøfting er ikke imponeret over AGF's ageren i sommerens transfervindue.

Efter en stærk sidste sæson for AGF, hvor aarhusianerne vandt bronze, er det hele vendt på hovedet i Smilets By. 

De hvidklædte jyder kæmper med formen og ligger i skrivende stund uden for mesterskabsspillet i Superligaen med en foreløbig syvendeplads.

Spørger man Tipsbladets kommentator Stig Tøfting, skyldes det i høj grad, at AGF ikke har formået at styrke truppen tilstrækkeligt i løbet af sommerens transfervindue.

- Man mangler nogen, der kan score nogle mål. Det er også derfor, jeg har været lidt efter AGF. De har solgt for et rekordbeløb for omkring 150 millioner, og man har hentet ind for 12,5. Jeg siger ikke, at man skal bruge alle pengene, men noget kunne man godt have brugt, fortæller Stig Tøfting til Viaplay. 

'De Hviie' solgt blandt andre kæmpestjernen Yann Bisseck til Inter, og desuden sendte man Thomas 'TK' Kristensen til Udinese i transfervinduets sidste dage. Begge forsvarsspillere blev solgt for store millionbeløb, og 'Tøffe' mener, at sportschef Stig Inge Bjørnebye godt kunne have punget ud for flere kvalitetsspillere til truppen. 

- Man skulle have forstærket truppen en kende mere, så man kunne udvikle det her bronze-mandskab. Man har været lidt for fedtet. Man har i fem år haft sorte tal på bundlinjen. Så det er ikke penge, de mangler. Jeg synes, man har forsømt at tage det næste skridt, fortæller han.

Samme analyse deler Viaplay-kollega Kenneth Emil Petersen, der særligt ser tabet af Bisseck som en stor svækkelse.

- Bisseck var krumtappen. Han gav så meget til det offensive spil. Bisseck var en forsvarsspiller, som modstanderens defensiv også skulle forholde sig til. Han gav bare noget ro og sikkerhed nede bagfra, så de offensive kræfter kunne fokusere på det offensive. Det har været et kæmpe tab, fortæller 'KEP' til Viaplay.

I næste spillerunde af Superligaen tørner AGF sammen med Lyngby på Lyngby Stadion.

Du kan se hele vurderingen fra Stig Tøfting i videoafspilleren øverst.