• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tøffe slår fast: Det må FCK sgu leve med

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jacob Neestrup kaldte opgøret mod FC Midtjylland for den mest urytmiske i hans tid som FC København-træner. Årsagen skal findes i den midtjyske taktik - og den var god, fastslår Tipsbladets kommentator Stig Tøfting.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland kunne tage glade hjem fra hovedstaden lørdag aften efter en 2-0-sejr i Parken over FC København. Det seneste års tid har FC København distanceret rivalerne fra Herning og Ikast, når man kigger på tabellen, men på en uskøn bane i Parken kunne Thomas Thomasbergs mandskab sagtens være med og trak altså det længste strå.

Sejren bringer FC Midtjylland op på femtepladsen i Superligaen, og nu kan "ulvene" pludselig skimte topholdene. De havde ellers været meget langt væk, hvis det var endt med et nederlag i Parken. 

Stig Tøfting, der er Tipsbladets kommentator, mener, at FC Midtjylland leverede en klog indsats mod FC København, der fik rytmen slået i stykker af gæsterne.

- Det var FC Midtjyllands tredje sejr i Parken ud af de seneste otte opgør, og i samme periode har man kun tabt to, så de har før vist, at de godt kan finde ud af at møde FCK på udebane. Jeg havde FC København som favoritter, men jeg er ikke overrasket over, at FC Midtjylland gjorde en god figur, for det har de gjort før, siger Tøfting.

Han kalder første halvleg af Superliga-braget for "helt håbløs", men efter pausen lykkedes gæsterne med den gameplan, der var lagt til kampen. 

- De fik ødelagt rytmen for FC København, som ikke formåede at skabe tempo i kampen. Det blev en kamp på FC Midtjyllands præmisser, fastslår Stig Tøfting, der ikke har noget imod, at FC Midtjylland tog sig god tid om at afvikle dødbolde og i det hele taget ikke havde specielt travlt i Parken:

- Det må FCK sgu leve med, og hvis der går for lang tid, er det dommerens opgave at lægge tid til. FC København begår jo selv en række frispark i kampen - det må de så lade være med, hvis de ikke vil have, at rytmen bliver brudt. Jeg har heller ikke noget problem med, at et hold har lange indkast som våben og tager sig tid til det. Parken er et svært sted at spille, så det siger sig selv, at udeholdene forsøger at slå rytmen i stykker. Det er ganske enkelt en skide god plan. 

- Sådan noget kommer også bare kraftigere ud, fordi det er FC København. Hver gang én af de store klubber føler sig snigløbet, skal vi tale om sådan noget som det her. Jeg synes, FC København må kigge indad. Det er deres opgave at sætte tempoet i kampen, og det formåede de ikke. Længere er den ikke. 

Ny midtstopper?
FC København indkasserede to mål mod FC Midtjylland, og det gjorde "løverne" også mod FC Nordsjælland, Galatasaray og Brøndby IF. Der er med andre ord sprækker i den københavnske defensiv i øjeblikket, og det er der måske ikke så meget at sige til.

Mod FC Midtjylland var både Nicolai Boilesen, David Khocholava og Kevin Diks ude med skader, og flere appellerer til, at FC København afsøger markedet for en klubløs midtstopper, der kan være med til at sætte en prop i - også med tanke på det tætte kampprogram.

Stig Tøfting har dog ikke et ben i den lejr. 

- Jeg kan egentlig godt forstå FC København, fastslår "Tøffe" og uddyber:

- Hvis FCK skal hente en midtstopper, skal det være af en vis kaliber, og en spiller, der kan begå sig i Champions League, er nok for dyr. Derfor synes jeg, det giver mening at beholde pengene i lommen. Så må de kigge på det igen til januar, hvor FCK også ved, om de fortsat er med i Europa.

- Man skal også huske, at FC København jo står med seks midtstoppere, hvis de går ud og henter en ny. Hvad så når alle mand er klar? Hvordan skal man håndtere det? Jeg synes, det er rigtigt set af FCK ikke at gå ud og hente en transferfri spiller nu. 

Senest så man OB lappe et hul med en transferfri spiller, idet fynboerne lørdag skrev kontrakt med midtbanespilleren Tom Trybull. Aktuelt er det kun muligt at indgå aftaler med spillere, som står uden klub. 

Og det skal FC København altså holde sig fra, mener Tipsbladets kommentator. 

Rundens top:
Brøndby er gode i øjeblikket, det må man bare sige. Første halvleg mod FCK var noget af det bedste, jeg har set dem levere i lang tid, og søndag var de aldrig i problemer mod Hvidovre. Randers FC og Viborg FF vandt nogle vigtige sejre, men for mig er det lige nu Brøndbys gode form, der står stærkest. 

Rundens flop:
Havde man spillet 1.000 kroner på, at FC Nordsjælland kun ville få 0-0 mod Hvidovre og Vejle, var man blevet rig. Det havde jeg i hvert fald ikke set komme, og det er naturligvis for dårligt af FC Nordsjælland, der nu har spillet fire uafgjorte i træk. I den her runde vil jeg også sige, at jeg var skuffet over Silkeborg. Jeg havde glædet mig til at se dem og ikke mindst Alexander Lind mod Randers, men det var godt nok sløjt, hvad de leverede.