Foto: Getty Images
Superliga

Tøffes dom: De ligner rundens vinder!

Stig Tøfting er ikke bekymret på FC Københavns vegne trods et skuffende nederlag i Viborg FF, men han mener, at FC Midtjylland meget vel kan blive rundens vinder.

Superligaen er altid garant for underholdning og spænding, og ofte byder runderne på i hvert fald en overraskelse. 16. runde bød på flere.

OB vandt i Randers, og Lyngby Boldklub fik point mod Brøndby IF, men den største overraskelse var velsagtens, at FC København tabte til Viborg FF lørdag, efter at “løverne” ellers var gået til pause med en føring.

Og kampens forløb gjorde blot udfaldet mere overraskende, mener Tipsbladets kommentator Stig Tøfting.  

- Jeg sad da ikke og forventede, FCK ville tabe, mens jeg så kampen. Jeg synes, Viborg var alt for passive. Men sådan er fodbold jo, det ved vi jo, og hold, der ikke er bedst på dagen, kan nemt gå hen og vinde, siger “Tøffe”.

Men skal der lægges mere i nederlaget? Er der nogen grund til bekymring på FC Københavns vegne? Nej, mener den tidligere landsholdsspiller.

- Det tror jeg ikke. Det tror jeg heller ikke, at du sagde i forrige uge? Skal vi ikke bare sige, at det er en journalistisk stramning. At vi skal være nervøse for deres form på nogen måde, den får du sgu ikke mig til at hoppe med på, fastslår “Tøffe” og tilføjer:

- Jeg vil til gengæld sige, at for anden runde i træk kan FC Midtjylland blive den helt store vinder. De skal bare lige gøre arbejdet færdig (mod Silkeborg IF mandag aften, red.), det skal vi lige være opmærksomme på. Men de har fået en fantastisk mulighed efter weekendens resultater.

Med en sejr over SIF mandag aften vil FC Midtjylland overhale Brøndby IF, der smed point søndag, i tabellen og være á point med FC København i toppen af Superligaen. Samtidig er “ulvene” ligaens mest formstærke hold, og mandskabet ligner en reel guldkandidat. 

- Det kan man altid diskutere, men det ser rigtig, rigtig fornuftigt ud for FC Midtjylland. Der er en pil, der kun peger én vej, og det er opad. I Superligaen har de ikke tabt en eneste af deres seneste ni kampe, konstaterer Stig Tøfting.

- Men jeg tror altså stadig på FC København på den lange bane.  De vil stå stærkt i foråret, og hvis de går videre i Europa, vil de to ekstra kampe ikke vælte dem. Jeg er ikke så nervøs, hvad det angår. Der kommer nogle bump på vejen, og det her var bare et af dem.

Fuldstændig på linje med Neestrup
FC Københavns nederlag har også været omdiskuteret af en anden årsag. Ja, faktisk på grund af noget, Jacob Neestrup udtalte efter kampen.

Her udtalte FC København-chefen, at Kevin Diks burde have trukket i nødbremsen og trukket et rødt kort på at forpurre Viborgs angreb, som endte med sejrsmålet. Den udtalelse var til rødt kort, lød det så fra formanden for danske fodbolddommere, Jens Rohde.

I den debat er Stig Tøfting dog klart på Jacob Neestrups side. 

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad Jens Rohde synes om det. Jeg er fuldstændig på linje med Neestrup. Neestrup står jo ikke og siger, at Kevin Diks skal gøre Alassana Jatta invalid. Han siger bare, at han skal lave et rødt kort, slår Plæneklipperen fast.

Hvad havde du gjort, hvis du havde været Kevin Diks?

- Det ved jeg ikke. Man skal også tænke på, at den her beslutning skal tages lynhurtigt. Hvis Diks føler, at han kan nå ham, tænker han måske ikke over at trække i nødbremsen. At være bakspejlstræner er der en masse, der gør.

- Men jeg har absolut intet problem i, at en træner siger, at han ville foretrække, at hans spiller tog et rødt kort.

Rundens top
- Jeg er tilbøjelig til at sige FC Midtjylland, hvis de gør arbejdet færdig mandag aften. Kigger vi på kampene, der er afviklet, kan vi sige OB også. Det var en virkelig tiltrængt sejr og de sørgede for, at de holdt luft ned til Vejle. Men der kan peges på mange, for det var også vigtigt for Viborg, der også får lidt mere luft til nedrykningsstregen.

Rundens flop
- Taberen er Randers. Randers har ikke vundet i seks kamp, og i den periode har de kun hentet tre point. Nu er de også kun to point over nedrykningsstregen. Kronjyderne spiller ikke dårligt, men pointene mangler.