Video : Tipsbladet
Superliga

Tøftings opfordring: Nu skal GFH investere i BIF

Et dansk mesterskab må give anledning til, at Global Football Holdings investerer yderligere i Brøndby.

Brøndby blev tilbage i 2022 overtaget af Global Football Holdings, som medførte store protester fra en lang række af den københavnske vestegnsklubs fans. Søndag står de med muligheden for at vinde mesterskabet, og hvis det lader sig gøre, så har fodboldekspert Stig Tøfting en klar opfordring til dem.

Det fortæller han om i optakten til kampen på Viaplay.

- Det man kan sige er det næste skridt, hvis de vinder det her mesterskabt, så må det også give en anledning til, at de skubber barren endnu højere.  At man investerer endnu mere i den her trup, fordi det må også være det, de gerne vil. Spille med om mesterskabet, siger han og fortsætter:

- Tænk sig at nå derhen, at der er flere klubber, som kan nå derhen som FC København, hvor man kan sige, at hvis ikke vi vinder mesterskabet, så er vi skuffede, så er det en fiasko og en skandale. Hvis der var flere klubber, der gjorde det, så havde vi jo lige pludselig sådan en Superliga hvert år, lyder det fra Stig Tøfting.

I forvejen har de amerikanske ejere smidt en stor portion penge i klubben, som har rykket dem, og Stig Tøfting understreger også, at hans holdning til det ejerskab er, at det er en god ting for Brøndby.

- Jeg kan ikke se, at der er nogen, der har noget dårligt for øje ved at investere nogle penge og sætte sine egne penge over styr i forhold til det, siger den tidligere landsholdsspiller og bemærker, at det har været nødvendigt for dem, hvis de ville tage et skridt op mod FCK og FC Midtjylland.

GFH har også andre klubber under deres parably, som blandt andet tæller Beveren i belgien, Real Salt Lake fra USA samt Bundesliga-klubben Augsburg.