• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Top 4-ligaen: FCM klasker rivalerne

Foto: Getty Images

Til weekenden brager Superligaens fire øverste hold sammen i to vaskeægte topkampe.

Af Troels Bager Thøgersen

FC København og AGF spiller i Parken søndag eftermiddag klokken 16, mens ligaens nummer ét Brøndby IF spiller i Herning mod FC Midtjylland umiddelbart efter klokken 18.

I den anledning sætter Tipsbladet i denne uge fokus på de fire tophold og deres indbyrdes kampe, der meget vel kan ende med at placere både mesterskabet og europæiske pladser, hvor andenpladsen for første gang i mange år også giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

I dag ser vi nærmere på de fire klubbers indbyrdes styrkeforhold, når de mødes i Superligaen, og selvom de enkelte kampe ofte har været jævnbyrdige, er den interne Top 4-tabel i de seneste år bestemt ikke lige.

Tipsbladet.dk har taget holdenes 10 seneste Superliga-kampe mod hinanden, i alt 30 kampe per hold, og her viser det sig, at FC Midtjylland har overhånden.

FC Midtjylland har hentet 56 point i de 30 kampe mod de tre øvrige, nuværende tophold i rækken. Især FC København har FCM domineret kraftigt med syv sejre, én uafgjort og kun to nederlag i de 10 seneste indbyrdes Superliga-kampe, mens FCM har fem sejre over både Brøndby og AGF.

FC København har til gengæld en klar overhånd mod AGF og Brøndby med en samlet statistik på 12-4-4 mod de to klubber.

Århusianerne er tættest på at matche FC Midtjylland med fire sejre og fem nederlag i de ti seneste indbyrdes opgør.

Brøndby har fem nederlag i de ti seneste kampe mod alle tre modstandere, kampe der altovervejende ligger i perioden efter, at klubben var snublende nær at vinde mesterskabet i foråret 2018.

De fire topklubbers pointhøst reflekterer i høj grad også deres samlede pointhøst siden begyndelsen af sæsonen 2018/19. Her fører FC Midtjylland også an med FC København et lille stykke efter, mens Brøndbys ufrivillige pause fra mesterskabskampen fra 2018 til 2020 og AGF's 2018/19-sæson uden for Top 6 kan aflæses i markant færre point end de to mesterhold.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus