Topklubber vil have reservehold i divisionerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både Brøndby og FC Midtjylland ser gode perspektiver i, hvis Superliga-klubbernes reservehold igen begyndte at optræde i divisionerne.

I en årrække i nullerne kunne Superliga-klubbernes reservehold rykke op i 2. division, men det blev skrottet med indførslen af Reserveligaen i 2010. 

Den beslutning bør man tage op til genovervejelse, lyder det fra flere af topklubberne i Superligaen.

- Vi har lejet nogle spillere ud, for det er lidt svært at komme fra U/19-mesterskab og Youth League-succes og så ind på vores førstehold. I Danmark mangler vi et step, hvor vi kan gøre det, og der har vi valgt at bruge udlejning. Men dem, vi konkurrerer med i udlandet, Ajax for eksempel har jo et hold i den næstøverste liga, siger FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein til Tipsbladet.

- Hvis Midtjylland kunne have et andethold i 1. division, så ville det være klasse for talentudviklingen og for dansk fodbolds skyld – og selvfølgelig også for FC Midtjyllands skyld. Det ville være win-win for begge. For det betyder så meget, at vi kan matche vores spillere.

Det er et forslag, man ser positivt på i Brøndby IF.

- Jeg synes i hvert fald, det er et tidspunkt, hvor man godt kan diskutere de her ting og tage det op i en lidt større sammenhæng. Jeg vil ikke komme med et bud på, hvad løsningen er, men jeg synes, tiden er moden til at vende de her ting med U/19-fodbold og reservehold og 2. og 1. division.

- Det er et stort aktiv for klubberne at få unge spillere igennem. Derfor er det interessant at kigge på. Nu har strukturen været sådan her i en del år, og så kan vi evaluere lidt på det og se, hvad man tænker, at fremtiden skal bringe. Det er tiden moden til, synes jeg, siger Christian Larsen, der er talentchef i Brøndby IF.

Brøndbys tidligere sportsdirektør Ole Bjur arbejder til dagligt som projektleder i Divisionsforeningen, og han har vanskeligt ved at se for sig, at klubbernes reservehold kan optræde i eksempelvis den næstbedste række.

- Det er noget, som vi er i dialog med klubberne om. Man skal huske på, at når vi laver en reserveliga, er det for, at de spillere, som ikke er unge, også kan få noget kamptræning. Det er i øvrigt meget, meget vigtigt for vores unge spillere, at når de spiller reserveholdskampe, så fortsætter de ikke med at spille mod andre unge, men spiller faktisk mod etablerede spillere, siger Ole Bjur og fortsætter:

- Man tog en beslutning for nogle år siden, hvor man sagde, at vi skulle gøre noget andet end at have andetholdet liggende i 2. division. Jeg ser ikke umiddelbart noget, der peger i retning af, at vi vender tilbage til det.

Du kan læse mere i Tipsbladet, hvor vi forud for søndagens topbrag mellem Brøndby IF og FC Midtjylland ser nærmere på de unge spilleres aftryk i de to klubber. I avisen får du også et kig på topscorerkampen i Superligaen, et interview med den flamboyante ekstræner i Randers FC Ricardo Moniz - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også tegne abonnement på fredagsavisen - læs mere her.