Toppel stoppede karrieren i Brøndby: Føltes som at blive forladt af konen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Toppel stoppede karrieren i Brøndby: Føltes som at blive forladt af konen

Da Mads Toppel fra den ene dag til den anden ikke længere var fodboldspiller, var omvæltningen stor og mærkelig. Det første halve år var han presset.

Han var 34 år, da han stoppede karrieren, men alligevel kom det pludseligt for Mads Toppel. Han havde ødelagt sin ene finger ved et uheld i køkkenet, og nu duede den ikke ordentligt mere. Og da slet ikke til at stå på mål i en Superliga-klub.

Så Toppel måtte tage en snak med Brøndby IF's sportsdirektør, Troels Bech, og sammen blev de enige om, at målmanden stoppede karrieren. Det var så det. Fra den ene dag til den anden var Mads Toppel ikke længere det, han havde været det meste af livet: fodboldspiller.

Heldigvis havde han et fag at falde tilbage på, så han blev vvs'er. Men selv om Toppel trods alt kunne gå direkte i et nyt arbejde, var overgangen til en civil karriere hård.

- Det føltes lidt ligesom at miste en kæreste. Eller at blive forladt af konen. Det er som at miste noget familie, for det har været ens familie, og den er lige pludselig væk. Det har været mærkeligt. Det har været helt vildt mærkeligt, siger han til Spillerforeningen.

- Det første halve år var jeg presset. Det må jeg erkende. Du kommer fra at have en træner og en klub, der fortæller dig, hvad du skal gøre, til at have ansvar, skulle planlægge, lave materialelister og hele lortet selv. Det er jo en helt anden verden. Og jeg blev bare smidt ud i det, for det havde jeg brug for. At møde det lige på og hårdt, så jeg ikke kunne pakke mig ind og gemme mig. Jeg havde brug for at skulle stå med det hele selv, og det kan jeg love dig for, at det fik jeg lov til. Det var et bevidst tilvalg fra mig selv.

Mads Toppel stoppede karrieren i januar 2017 og nåede i sin karriere forbi klubber som OB, B1909, Randers FC, Næstved BK, Tromsø og altså til sidst Brøndby. Han nåede også at virke som målmandstræner i Næsby, hvor han spillede som ung.