1. division

Uvejr udsætter Esbjergs premiere

Esbjerg var bagud 0-1 til Vendsyssel i 1. division, da kampen blev afblæst på grund af et tordenvejr.

Esbjerg fB og Vendsyssel FF nåede kun 45 minutters duel i 1. divisions premiererunde, inden kampen blev udsat.

I første omgang blev kampen udsat et kvarter og siden 40 minutter på grund af et tordenvejr i området omkring Esbjerg.

Og efter godt tre kvarter blev kampen endegyldigt afblæst, og nu skal de sidste 45 minutter formentlig spilles på et andet tidspunkt.

Det er Fodboldens Disciplinærinstans, der skal træffe afgørelsen, og umiddelbart sker det i den kommende uge.

- Hvis en kamp afbrydes på grund af vejrlig, banens tilstand eller af anden akut grund, skal dommeren indberette dette.

- Fodboldens Disciplinærinstans kan herefter beslutte at lade kampen spille om, at lade kampen spille færdig eller fastsætte kampens resultat samt fradømme og/eller tilkende point, lyder det i turneringsreglementet.

Vendsyssel var foran med 1-0 ved afbrydelsen efter et hovedstødsmål efter 12 minutter af Lasse Steffensen.

Esbjerg begik desuden et straffespark inden pausen, men keeper Mads Kikkenborg klarede det halvsvage forsøg fra brasilianeren Diego Montiel.

Esbjerg har været i fokus gennem flere uger. Klubben har således valgt at degradere rutinerede profiler som Kevin Conboy, Jakob Ankersen og Yuriy Yakovenko til klubbens U19-hold.

Derudover er klubben meldt til Arbejdstilsynet af Spillerforeningen på grund af de hårdhændede metoder, som klubbens nye cheftræner, Peter Hyballa, angiveligt gør brug af.

Tyskeren har ifølge særligt Ekstra Bladet og Ugeavisen Esbjerg gjort brug af både fysisk og psykisk afstraffelse af sine spillere.

Foruden den degraderede trio manglede Esbjerg til opgøret mod Vendsyssel flere spillere, der er gået i coronaisolation.