Video : Tipsbladet
Superliga

Totalt blottet for selvtillid: Uha, han var ringe!

Vi er klar med Tipsbladets dom efter kampen mellem FC Midtjylland og FC København.

FC Midtjylland - FC København 2-0 (1-0)
1-0 Mads Bech Sørensen (34.)
2-0 Dario Osorio (90.)

Kampens bedste:
FC Midtjylland:
Sikke et tidspunkt at score sit første mål for FC Midtjylland. Mads Bech Sørensen kan være rigtig glad for sin præstation i opgøret mod FC København.

Ikke nok med, at han scorede målet til 1-0 - han var også et fyrtårn i det midtjyske forsvar, hvor han flere gange kom i vejen og imellem, når FCK forsøgte at spille sig gennem FCM's forsvar.

Og i første halvleg måtte han også rydde op, da Jonas Lössl ikke havde styr på en afslutning fra Mohamed Elyounoussi, og det fik han gjort for næsen af indskiftede Jordan Larsson.

Jonas Lössl fortjener også ros for en rigtig god anden halvleg, hvor han lavede flere store redninger.

FC København:
Der var simpelthen så mange ringe præstationer på FCK-holdet, at det er svært at vælge en, der var på et tilfredstillende niveau.

Når det er sagt, så leverede Denis Vavro det, man kunne forvente.

Kampens værste:
Hele FCK's hold fortjener kritik. Det var sløjt og rigtig dårligt, hvad der blev leveret fra de danske mestre. Magnus Mattsson og Elias Achouri var eksempelvis nogle af de spillere, der leverede skidt. 

Værst var dog Jordan Larsson, der nok må kigge langt efter en ny chance. For det første startede han på bænken, men blev indskiftet efter en halv time i første halvleg, da Viktor Claesson blev skadet. Men han måtte også gå ud igen efter 75 minutters spil i en kamp, hvor han var helt væk. Larsson var ringe spillende, og det ligner, at han glider længere og længere væk fra spilletid - i hvert fald har han ikke grebet chancen på det seneste. Selvtilliden ser ud til at være forsvundet, og han så da også ud til at være slukøret, da han blev flået ud.

Og så må vi naturligvis også nævne Cho Gue-sung og alle de gode gange tre. Udover at det ser idiotisk ud, når han laver små rejehop på stedet, inden han beslutter sig for, hvor han skal sætte sit straffespark, så er det heller ikke effektivt.

For tredje gang i denne sæson misbrugte den ellers glimrende sydkoreanske angriber et straffespark, og spørgsmålet er efterhånden, om Thomas Thomasberg ikke har set nok og sætter en anden til at forsøge sig? Selv de scoringer, Cho har lavet på straffespark, har ikke specielt overbevisende, og FCM gør nok klogt i at vælge en anden til at sparke fremadrettet.

Kampens detalje:
Det var fint at se, hvordan hele stadion gik sammen om at sende en hyldest og en tanke til Kristoffer Olsson, der er alvorligt syg. Da uret havde rundet otte minutter, klappede tilskuerne, trænere, spillere og dommere til ære for den alvorligt syge Kristoffer Olsson, der fortsat ikke er ved bevidsthed og indlagt på hospitalet i Århus.