• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Trabzonspor offentliggør Novak-pris: Har overført 14,1 millioner kroner

Trabzonspor offentliggør Novak-pris: Har overført 14,1 millioner kroner
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tyrkiske klub Trabzonspor har købt Filip Novak, og da klubben er børsnoteret, har den offentliggjort det beløb, der er sendt til FC Midtjylland: Der er overført 1,9 millioner euro til den danske klub - det svarer til 14,1 millioner kroner. Det fremgår dog ikke, om den danske klub kan få præstationsbetingede penge på et senere tidspunkt.

Af Kenneth Jensen

Tjekken Filip Novak har forladt dansk fodbold efter nogle flotte år i FC Midtjylland, og nu starter så et nyt kapital i Tyrkiet, hvor forsvarsspilleren er kommet på en kontrakt gældende i to og et halvt år i Trabzonspor.

Der har været lidt forskellige meldinger om prisen på forsvarsspilleren, men nu har den tyrkiske klub faktisk selv meldt ud, hvor mange penge den har overført til FC Midtjylland.

Fordi klubben er børsnoteret, har den valgt at offentliggøre salgsprisen til børsen i Istanbul, ligesom børsen i Istanbul også har fået besked om, hvad Filip Novak kommer til at tjene frem til sommeren 2020.

Trabzonspor fortæller således, at der er overført 1,9 millioner euro til FC Midtjylland - det svarer til  14,1 millioner kroner. Det fremgår ikke af meddelelsen, om FC Midtjylland kan få præstationsbetingede penge på et senere tidspunkt for Novak, ligesom det heller ikke fremgår, om FC Midtjylland har klausul i form af videresalg.

Novaks løn er som sagt også blevet offentliggjort - han kommer til at tjene 860.000 euro om året. Hvis han fuldfører sin kontrakt, der altså løber ud i sommeren 2020, vil han have tjent præcis 16 millioner kroner.

Filip Novak kan både spille på venstre back og i midterforsvaret, og i Trabzonspor er den tjekkiske landsholdsspiller tiltænkt en vigtig rolle for et hold, der er på vej ind i et vigtigt forår. Klubben ligger nummer fem i rækken med 30 point for 18 kampe - tre point efter Besiktas, der ligger nummer fire og på den sidste adgangsgivende plads til Europa.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus