Superliga

Træner til FCKer: Tag tilbage

Søren Frederiksen skiftede fra SønderjyskE til FC København i sommer, men har endnu ikke levet op til forventningerne.

Søren Frederiksens skifte fra SønderjyskE til FC København i sommer overraskede flere. I første omgang lød aftalen da også på, at angriberen efter salget skulle lejes tilbage til SønderjyskE for at udvikle sig bedst muligt, men da de danske mestre solgte Ailton, og Morten Nordstrand var længe om at komme tilbage fra sin skade, blev der alligevel brug for talentet, der blev kaldt for den nye Jesper Grønkjær.

I dag må Søren Frederiksen finde sig i at være femtevalg i angrebet efter Cesar Santin, Dame N'Doye, Morten Nordstrand og Kenneth Zohore.

Søren Frederiksen har længe været inde over U/21-landsholdet og vil nødig misse U/21-EM til sommer. Ville han øge sin chance for deltagelse i sommerens slutrunde, kunne et forårsophold i SønderjyskE være en fin løsning. Det mener Nicolai Wael, der trænede Søren Frederiksen i SønderjyskE i tre år.

- Jeg kan sagtens forstå, at Søren gerne ville til FCK, men det var synd, at skiftet gik så hurtigt. Jeg tror, det ville være godt for ham at komme tilbage til SønderjyskE nu til foråret, spille fast et halvt år og komme med til EM til sommer, siger Nicolai Wael til Tipsbladet.

LÆS OGSÅ: FCK-nyindkøb har skuffet

Når det er sagt, mener Nicolai Wael dog sagtens, at Søren Frederiksen kan få meget ud af at blive i FCK.

- Med de stjernespillere, FCK råder over, har Søren masser af mulighed for at lære, og samtidig har FCK en træningsopsætning af en kvalitet, som han slet ikke er vant til fra tidligere i karrieren. Det gør, at han ikke går i stå i dagligdagen, siger Nicolai Wael, der i dag fungerer som assistenttræner i Vejle Boldklub.

- Der er lang vej til førsteholdet i FCK, men det kan ændre sig lynhurtigt, hvis nogle af konkurrenterne bliver skadet eller får karantæne. Sådan går det jo tit i fodbold, og det kan også ske for Søren. Han viste i SønderjyskE, at han kan spille hver weekend, og det ville han også gøre, hvis han spillede for FC Nordsjælland, Silkeborg eller Randers. Lige nu spiller han bare for en klub, der har rigtig mange andre gode spillere.