Video : Tipsbladet
Premier League

Everton præsenterer gigantisk underskud

Pengene fosser stadig ud af Everton, der risikerer endnu en pointstraf for økonomisk regelbrud.

Trængslerne fortsætter i den nedrykningstruede Premier League-klub Everton, der kom ud af seneste regnskabsår med et gigantisk underskud.

89,1 millioner pund, svarende til 778 millioner danske kroner, står der med røde tal på bundlinjen. Det er en fordobling af underskuddet fra året før.

Evertons skrantende økonomi har længe været under lup. I november blev klubben fratrukket ti point i Premier League som straf for brud på ligaens økonomiske regler.

Efter en appel blev straffen senere sat ned til seks point, men der kan vente flere problemer forude.

En uafhængig kommission er i øjeblikket ved at granske Evertons økonomi og pengeforbrug blandt andet i sæsonen 2022/23, som det netop udsendte regnskab dækker.

Klubben er nemlig mistænkt for igen at have brugt flere penge end reglerne tillader. En høring blev afholdt før påske, og afgørelsen forventes i den kommende uge.

Det kan medføre endnu en pointstraf til en klub, der lige nu er tre point over nedrykningsstregen og uden sejr i de seneste 12 kampe.

Everton oplyser, at det store underskud blandt andet skyldes store udgifter til klubbens nye stadion, der er ved at blive opført på havnen i Liverpool.

Det er sjette regnskabsår i træk, at Everton præsenterer underskud. Klubben har nu en gæld på 330,6 millioner pund (2,9 milliarder danske kroner).

/ritzau/