Transfer: Københavns mini-Brentford koster knapper
Foto: Getty Images
Superliga

Transfer: Københavns mini-Brentford koster knapper

SPILLERBUDGETTER: Lyngby spiller, relativt, med musklerne på transfermarkedet. Men nogen sværvægter bliver man måske aldrig igen.

Hvad har Lyngby Boldklub til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

Dagens levende Superliga-emne er Lyngby Boldklub, der kryber op i forbrugstabellen og rent finansielt står med betydeligt bedre muligheder end for et år siden.

Lyngby Boldklub
Anslået spillerbudget i 2023/24: 25
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 2,2
Salg: 17,2
Dyreste nye spiller: Vi tror faktisk, det er Magnus Jensen fra Horsens, fordi Gylfi Sigurdsson næppe får så stor en løn, som mange tror.
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 34,8
Afskrivninger transfers: 2,6
Årsresultat: -15

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
Mavefornemmelsen siger vel, at dette Lyngby-hold er levedygtigt, og situationen er helt anderledes positiv end for 12 måneder siden, hvor klubben lignede en stensikker nedrykker. Med endnu en sæson i Superligaen kan man nok smide et par millioner ekstra i spillerbudgettet – eller sælge klubben til nye ejere.

Analyse
Vi undervurderede nok Lyngbys muligheder en anelse, da vi så på klubbens 2023/24-sæson lige omkring første spillerunde.

For Lyngby har skruet op og har nogle spillere på gode lønninger, og der er efterhånden ikke milevidt op til de andre klubber i Bund 6, mens man naturligvis er langt større end Hvidovre.

Som et andet mini-Brentford trives Lyngby godt med en række islændinge omkring Superliga-holdet, og det er naturligvis ikke gratis af have den efterhånden stærke koloni på kost. Men det ser ud til, man får værdi for pengene, og mon ikke det bliver yderligere selvforstærkende, når Kolbeinn Finnsson på et tidspunkt bliver solgt dyrt.

Så selvom det relativt koster knapper sammenlignet med, da man rykkede op i Superligaen, er tegnene indtil videre fornuftige for Lyngby, så længe man kan blive ved med at finde Superliga-duelige folk.