Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Transferdom: De skal sælges i FCM, FCK og BIF

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen går Superligaens tre førerholdet i sømmene og fælder dom over, hvilke spillere der skal sælges i januar.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Januar er måneden, hvor der kan købes og sælges spillere i Superliga-klubberne, og det er ligeledes perioden, hvor klubberne kan få ryddet op i deres overskudslager.

Brøndby har allerede sagt farvel til Anton Skipper og Tobias Børkeeiet, mens Jens Martin Gammelby er udlejet til polsk fodbold. I FC Midtjylland er blandt andre Jens-Lys Cajuste røget til Reims og Dion Cools og Jonas Lössl er sendt afsted på lejeaftaler.

I FC København er blandt andre Pierre Bengtsson taget til Djurgården, men der mangler fortsat noget oprydninsarbejde i den københavnske trup:

- Sten Grytebust var lejet ud til Vejle i efteråret, og var tæt på svensk fodbold, og jeg synes, at det er helt tydeligt, at han skal ud. Et andet interessant navn er Kamil Wilczek, og han er kun blevet mere aktuel, da FCK har hentet Khouma Babacar. Det er åbentlyst, at de ikke har tillid til Wilczek som backup for Jonas Wind, når de henter en 28-årige angriber i Sassuolo.

Udfordringen med Wilczek er, at han er bundet op på en stor kontrakt for det næste halvandet år, så spørgsmålet er, om andre klubber er interesseret i at replikere denne aftale:

- Derudover skal FC København ikke længere bruge Bryan Oviedo med blot et halvt år tilbage af kontrakten, siger Troels Bager Thøgersen.

I FC Midtjylland har de allerede foretaget et stort salg i dette vindue, men det kan godt blive til mere, hvis Aral Simsirs skifte til tyrkisk fodbold bliver en realitet:

- Trabzonspor har allerede budt en del gange den seneste måneds tid, men den store hæmsko er måden hvorpå pengene skal betales. Awer Mabil skal vi også holde øje med i FC Midtjylland.

Brøndby er ude af Europa og pokalturneringen, så deres trup skal barberes ned, så der ikke findes en overflod af spillere frem mod forårssæsonen i Superligaen:

- Alt tyder på, at Michael Uhre skal til MLS. Andrija Pavlovic har ikke helt fået det ud af det, som han selv troede. Alt efter hvordan puslespillet falder, så er det måske en mand, man skal holde øje med.

Du kan høre mange flere bud på spillere der skal sælges hos de tre tophold i afspilleren ovenfor, ligesom du også kan finde en uddybing af hvorfor lige netop disse spillere er fremhævet som salgsemner.