Superliga Kenneth Jensen

Tidl. SL-stjerne: Danmark er aktuel for mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere FC Midtjylland-stjerne åbner for et skifte retur til dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Han har et godt navn i Danmark, og 28-årige Gustav Wikheim kan måske være tilbage i dansk fodbold snart.

Den tidligere FC Midtjylland-stjerne, der har været med til at vinde både Superligaen og Sydbank Pokalen med klubben fra Ikast og Herning, er fri til helt selv at vælge sin næste arbejdsgiver.

Offensivspilleren er blevet løst af sin aftale med saudiske Al-Fateh, og nu sonderer han markedet for at finde ud af, hvor fremtiden skal være.

Og Danmark er en mulighed.

- Da jeg tog afsted, sagde jeg, at Danmark ikke var aktuel at komme tilbage til, men når jeg tænker tilbage på tiden, var det et land, jeg godt kunne lide og en fodbold, jeg trives godt med. Jeg ved, at min sambo trives godt i landet, og det er vigtigt at være et sted, hvor vi kan bo sammen. Så jeg ser Danmark som aktuel - det er et godt fodboldland, siger Gustav Wikheim til Tipsbladet.

Det var i 2019, at Gustav Wikheim blev solgt på sidstedagen i sommerens transfervindue fra FC Midtjylland til Al-Fateh. Samme klub som Bashkim Kadrii også har spillet i.

Den norske offensivspiller har tidligere været rygtet aktuel for Superliga-mandskaber, da han i sommer blev sat i forbindelse med de største danske klubber, og det er formentlig også kun topklubber som FCK, BIF og FCM, der kan tiltrække en spiller med Wikheims kvaliteter.

- Jeg er åben for det meste, men det er vel topklubberne (der er interessante, red.). Vi må se, hvad der sker. Vi venter på det rigtige tilbud, siger han og forklarer senere, at det blandt andet er titler, der trækker:

- Jeg kan virkelig mærke, at jeg har ambitioner, og at jeg vil være et sted, hvor jeg kan præstere og vinde noget. Alt det er med i betragtning, når vi skal tage et valg.

Han siger blandt andet vi, fordi han i noget tid nu har været alene på fodboldeventyr. Grundet pandemien har han ikke kunnet få familien med sydpå, og derfor er det afgørende for det næste klubvalg, at han ikke skal alene afsted.

- Jeg havde et fint ophold der (Al-Fateh), men det er svært, når man bor et sted uden sin familie, siger han.

Tiden i Saudi-Arabien sluttede lidt brat, men det skyldes, at klubben hentede en anden udlænding, og så var der ikke længere brug for Gustav Wikheim.

Han bruger nu god tid på at finde sin næste klub og er for tiden hjemme hos familien i Norge.

- Det kommer til at tage lidt tid, men det kommer også an på, om der kommer noget, der er rigtigt. Vi har det sådan, at vi vil have det hele på bordet, før beslutningen bliver truffet, siger han.

Nordmanden spillede 92 Superliga-kampe for FC Midtjylland - det blev til 15 scoringer og 15 assists. Han har tidligere spillet i Gent og Strømsgodset.