• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transfernyt: SL-oprykker handler i Dortmund

Foto: Lyngby Boldklub

Superligaens bundhold har hentet venstre back fra Borussia Dortmund.

Af Kenneth Jensen

Den 23-årige venstre back Kolbeinn Finnsson er ny mand i Lyngby Boldklub.

Oprykkerklubben har dermed fundet afløseren for Adam Sørensen, der er blevet solgt til norske Bodø/Glimt.

Finnsson er en spiller med et pænt cv. Han er hentet fra Borussia Dortmunds reservehold og har derudover klubber som Brentfords B og Groningen på cv'et.

Backen, der har to A-landskampe, har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2025.

- Kolbeinn er en spiller, som vi har fulgt gennem noget tid efterhånden. Han har en rigtig spændende profil, og er godt skolet både offensivt og defensivt. Han dækker mange forskellige positioner, og kan i vores system sagtens dække både venstre back, venstre kant eller være indadgående højre kant.

- Han har en rigtig god venstre fod, som vi kan sætte op på flere forskellige måder, hvilket klart har været et plus i forhold til, at vi allerede har en ung, talentfuld venstre back i Gustav Mortensen, som vi prioriterer at have en plads til.

- Med sine 23 år er Kolbeinn jo også stadig en ung spiller, men han allerede opbygget en del rutine fra sine år i blandt andet Groningen, Brentford og Dortmund. Vi tror vi kan udvikle Kolbeinn til næste niveau og gøre ham til en profil for Lyngby, og vi er rigtig glade for at byde ham velkommen i kongeblåt, siger sportschef Nicas Kjeldsen.

Der venter Finnsson en svær opgave i foråret, hvor han skal være med til at sikre, at klubben kommer over nedrykningsstregen. Aktuelt er der 13 point til Brøndby IF, der er over nedrykningsstregen.