Superliga Tipsbladet

Transferønsker: Brøndby, SIF, Randers FC og OB

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det bliver en sommer med stor aktivitet på transfermarkedet. her er Tipsbladets bud på de vigtigste positioner, hvor hver af de 12 Superliga-klubber har brug for forstærkning.

Af Tipsbladet

BRAGT I TIPSBLADETS TRYKTE UDGAVE DEN 10. JUNI

Et transfervindue står for døren, og her skal de 12 Superliga-klubber sammensætte den trup, der skal kunne begå sig frem til januar, hvor det igen er muligt at købe og sælge spillere.

I den forbindelse af Tipsbladet taget et kig på de 12 klubbers transferbehov.

Herunder følger Brøndby IF, Silkeborg IF, Randers FC og OB.

Brøndby IF
Status
:  Klubben fra den københavnske vestegn har de nødvendige midler til at forstærke truppen, omend budgettet er mindre end i FC København og i FC Midtjylland.
Største behov: Niels Frederiksen mangler en angriber, der kan score mål.

Brøndby savnede i den grad Mikael Uhre i forårssæsonen, selvom Carsten V. Jensen pegede på, at den tidligere Superliga-topscorer heller ikke har scoret meget i MLS. De danske mestre fra 2021 havde et skuffende forår, hvor man måtte nøjes med en fjerdeplads i Superligaen.

Brøndby havde en slem periode på fem kampe, hvor man slet ikke fik scoret, og dermed kan der ikke være tvivl om, at Niels Frederiksen har brug for en ny angriber på sommerens transfermarked. Mathias Kvistgaarden sluttede sæsonen stærkt af med tre scoringer i de sidste to kampe, men det er lidt risikabelt at placere hele ansvaret på en 20-årig spiller.

Simon Hedlund kom også lidt i gang til sidst, men hverken Carl Björk eller Marko Divkovic viste det store i foråret.

Silkeborg IF
Status
: Har penge til handler i jagten på succes i Europa samt overlevelse
Største behov: En ny venstre back samt erstatninger for det, man eventuelt mister i transfervinduet.

SIF har mange salgsbare spillere. Alene i forsvaret bør der være interesse for både Rasmus Carstensen og Tobias Salquist, og så er der trioen i front med Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys og Nicklas Helenius. Alle kan blive solgt, men SIF har selv meldt ud, at man blot ønsker at sælge et par stykker.

Sportschef Jesper Stüker skal altså forsøge at være på forkant med mulige salg. Carstensen har man en mulig erstatning for internt i form af Oliver Sonne, men det er straks værre i front, hvor Søren Tengstedt dog viste gode prøver på sine kvaliteter, når han fik chancen som afløser for Sebastian Jørgensen, og hvor angriber Alexander Lind længe har været lovende, men dog også meget skadet i sidste sæson.

SIF skal sælge - det er en del af modellen - og der skal talenter frem. Det er bare en svær balance, når man samtidig vil være konkurrencedygtig og i sikker afstand fra nedrykningsstregen.

Og så venter der måske også en opgave med at få udlejet nogle af de talenter, som man tidligere har givet chancen, men som grundet succesen i Superligaen ikke har fået den. Oscar Fuglsang, Anders Dahl og Alexander Busch for at nævne nogle stykker.

SIF har tidligere rekrutteret i 1. division - bedst symboliseret ved Forårets Profil i Superligaen, Nicolai Vallys, der blev hentet i FC Roskilde. Spørgsmålet er, om man igen ser et marked her.

Randers FC
Status
: Det kunne blive en sommer med salg af flere af de dygtige profiler
Største behov: Et par profiler til den centrale boks

Randers FC holdt på flotteste vis sammen på profilerne i de seneste transfervinduer, men man kan have sine tvivl om, hvorvidt Randers undgår at sælge endnu flere af de vigtigste profiler denne sommer.

Simon Piesinger er røget tilbage til østrigsk fodbold i et salg efter tro tjeneste, Vito Hammershøy-Mistrati er solgt til rumænske Cluj, og måske kommer nogen også efter Tosin Kehinde og måske også Stephen Odey, som Randers ikke nødvendigvis har købt fri af Genk for at beholde ham i fem år.

Vi tror, også med tanke på vinterens farvel til Erik Marxen, at der er brug for et par solide klassespillere i det centrale rum i midterforsvaret og den centrale midtbane, hvor Lasse Berg Johnsen også kan være interessant for købelystne klubber efter at have været et af Superligaens fund på transfermarkedet de seneste 18 måneder. Så én midterforsvarer og én central midtbane virker som en overordentlig god idé nærmest uanset hvad til en, trup, der er blandt Superligaens smallere af slagsen selv før Piesingers afgang.

Tør man nævne, hvor god Mathias Greve var i sin sæson hos Randers FC? Han kunne være god at få tilbage fra Brøndby til nedsat pris.

OB
Status
: Har midler til at handle, men kommer nok til at lede efter spillere, der ikke koster for meget
Største behov: Mangler en central midtbanespiler, efter man har sagt farvel til Jens Jakob Thomasen. Kan mangle en midtstopper, hvis Jeppe Tverskov skal spille på midtbanen permanent.

Den fynske klub har en stenrig ejer i form af Niels Thorborg, så man mangler ikke midler, hvis det er. Men OB skal af gode grunde være selvkørende, og her handler det om at sælge spillere og finde unge, salgsbare profiler, der kan blive solgt.

I forsvaret kan Jeppe Tverskov være en spiller, som der er lidt interesse for, og på midtbanen er det stortalentet Jakob Breum, som klubber i udlandet holder øje med. Han kan blive rigtig god. I offensiven har Issam Jebali leveret varen, men han er selv åben, hvis muligheden for et skifte opstår.

Og så er der de spillere, som man grundlæggende godt vil af med. Bashkim Kadrii har ikke leveret og er højt i lønhierarkiet, og ham lader man sikkert gerne gå, hvis det er muligt.

OB har allerede hentet Gustav Grubbe, og det kan indikere et stilskifte, hvor man i højere grad går efter at hente nogle yngre spillere, der kan konkurrere om spilletid og sikre transfersummer i fremtiden, samtidig med at man kæmper med om en placering i top seks.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.