Superliga Tipsbladet

Transferønsker: FCM, AGF, FCN og Lyngby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det bliver en sommer med stor aktivitet på transfermarkedet. her er Tipsbladets bud på de vigtigste positioner, hvor hver af de 12 Superliga-klubber har brug for forstærkning.

Af Tipsbladet

BRAGT I TIPSBLADETS TRYKTE UDGAVE DEN 10. JUNI

Et transfervindue står for døren, og her skal de 12 Superliga-klubber sammensætte den trup, der skal kunne begå sig frem til januar, hvor det igen er muligt at købe og sælge spillere.

I den forbindelse af Tipsbladet taget et kig på de 12 klubbers transferbehov.

Herunder følger FC Midtjylland, AGF, FC Nordsjælland og Lyngby Boldklub

FC Midtjylland
Status
: Har (mange) penge til handler i jagten på succes i ligaen og Europa
Største behov: En målfarlig spydspids a la Onuachu og Sørloth

Det kunne godt blive en sommer med mange udskiftninger i FC Midtjylland.

Anders Dreyers fodboldfremtid er uafklaret på grund af Ruslands krig i Ukraine og den usikre status for spillere i russiske klubber, og Evander lader til at blive solgt, hvis nogen ellers hoster op med det store millionbeløb, Steinlein og Benham kræver for brasilianeren.

Det gør bare behovet for at finde en målscorer i front endnu større.

Alexander Sørloth og Paul Onuachu har haft succes i forreste kæde i FC Midtjylland, men siden salget af nigerianeren i 2019 har Sory Kaba, Júnior Brumado, Luca Pfeiffer, Marrony og Vágner Love uden større succes forsøgt at fylde rollen.

Der skal afklaring om fremtiden for Kaba og Pfeiffer, der vender tilbage fra leje, og da ikke mindst om rekordkøbet Marrony, der slet ikke ser ud til at være i nærheden af holdet.

Og så skal FC Midtjylland altså pinedød finde spilleren, der omsætter et væld af muligheder, man stensikkert får som FCM-spydspids, til scoringer, gerne en 13-15 stykker af slagsen i ligaen.

AGF
Status: Har brugt mange penge, men har stadig mange mangler
Største behov: Flere kantspillere 

Det bliver en spændende sommer for AGF. Først og fremmest skal der komme en ny træner ind, men i spillertruppen kan der også skiftes ud.

Ikke mindst offensivt kommer der ændringer. Jon Dagur Thorsteinsson har forladt klubben, Mustapha Bundus lejeaftale udløber, og Patrick Mortensen har kun et halvt år tilbage af sin kontrakt og kan være på vej væk nu. Dermed mister AGF måske de tre, der har været starterne i offensiven, samme sommer.

Især på kanten skal AGF simpelthen hente noget. Det har været et problem i flere sæsoner, at man har manglet dybde, og lige råder man reelt kun over Gift Links og Albert Grønbæk. En angriber må komme i anden række, efter at man hentede Dawid Kurminowski dyrt sidste sommer, medmindre man har opgivet ham.

På backerne er der også plads til forbedringer. Hidtil har Alexander Munksgaard, Anthony D’Alberto og Eric Kahl ikke vist, at de kan afløse Casper Højer og Kevin Diks. Mon ikke unge Eric Kahl i hvert fald får mere tid til at bevise sig, efter at han blev købt dyrt ind, men hvad med højresiden?

Et spørgsmål er dog, hvor mange penge AGF har at bruge på transfermarkedet, efter at der blev brugt over 40 millioner sidste sommer.

FC Nordsjælland
Status: I FC Nordsjælland har man fokus på at sælge, men klubben har også midler til at handle nye spillere ind.
Største behov: Flemming Pedersen har brug for en ny midtbanespiller.

Der er brug for en forstærkning på den centrale midtbane i FC Nordsjælland på sommerens transfermarked. Farum-klubben har sagt farvel til holdets anfører, Magnus Kofod Andersen, der skifter Superligaen ud med Serie B, hvor han skal tørne ud for Venezia i næste sæson.

Derudover mister FC Nordsjælland formentlig også lejesvenden Mads Bidstrup, som står til at vende retur til Brentford. Både Magnus Kofod Andersen og Mads Bidstrup var mere eller mindre faste startere for FC Nordsjælland i forårssæsonen, og dermed bliver der brug for indkøb på midtbanen.

Lyngby Boldklub
Status
: Er i gang med at tømme Nykøbing FC for profiler.
Største behov: At få tilført noget rutine.

De Kongeblå er tilbage i det fine selskab, og de kommer med stor sandsynlighed til at kæmpe for overlevelse. Et godt transfervindue er afgørende for Lyngby, der tilsyneladende forelskede sig i Nykøbing FC, da de to klubber tørnede sammen i NordicBet Ligaen i den forgangne sæson. Lyngby har allerede hentet Mikkel Juel Andersen og Mathias Kristensen, og måske er der flere på vej fra Falster?

Lyngby Boldklub råder over et meget ungt hold, og det er helt i tråd med klubbens strategi, men det vil næppe være nogen skam at få tilført noget rutine i løbet af sommeren, så der ikke er alt for mange mælketænder.

Magnus Kaastrup og Adam Sørensen har gjort det godt for oprykkerne, og der vil uden tvivl være interesse for dem. Sidstnævnte har været kædet sammen med de norske mestre fra Bodø/Glimt.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.