Transferplanen: Bliver Emil Larsen hos OB?
Illustration
Superliga

Transferplanen: Bliver Emil Larsen hos OB?

Tipsbladet.dk gennemgår alle Superligaklubbers transferplaner. For OB handler det om at holde på truppen i almindelighed og Emil Larsen i særdeleshed.

Transfervinduet er åbnet, og rundt om i landets Superliga-klubber arbejdes der på at optimere truppen frem mod den kommende forårssæson. Nogle skal købe, andre skal sælge, mens man i nogle klubber håber på lav aktivitet.

Frem mod transfervinduets lukning den 31. januar gennemgår tipsbladet.dk de danske klubbers transferplaner med alt hvad det indebærer af rygter, realiteter og ønsker.

Klub: OB

Status:
OB's efterår har været svingende, og derfor er fokus for fynboerne primært at holde sammen på truppen og undgå en større udskiftning a la den, man har oplevet i de seneste år. Både cheftræner Troels Bech og sportschef Jesper Hansen har udtrykt ønske om at holde sammen på truppen, og det bliver måske netop udfordringen, idet profilen Emil Larsen er et af ligaens varmeste salgsemner.

Gennemførte handler
Ind: Azer Busuladzic (Vejle)
Ud: David Løfquist (Lejeretur, Parma)

Mulige tilgange:
Klubben ønsker et stille transfervindue, men hvis OB skal have nogle spillere ind, skal det være i forsvaret. På venstre back har Mohamed Diarra og Ari Skulason skiftedes til at spille pladsen, men man savner en permanent løsning. Desuden er der ræson i at tænke fremad mod sommerens vindue, hvor Espen Ruud, så muligvis vil OB forsøge at finde en højre back. Endelig kan det tænkes, at OB vil overveje at købe lejesvenden Mustafa Abdellaoue fri af FC København. På rygteplan har der været meldinger om en klausul på to-tre millioner kroner. Dog bør man forvente lav aktivitet på Fyn.

Mulige afgange:
Det store smertensbarn i OB er Cedric N'Koum. Den camerounske offensivspiller med den tivoliserende spillestil er uønsket i klubben efter disciplinære problemer, og derfor forsøger OB at skille sig af med ham. Desuden får en dyr mand som Krisztian Vadocz ikke meget spilletid og kan være et salgsemne med seks måneder tilbage af kontrakten. Det største salgsemne er dog Emil Larsen med en frikøbsklausul på en million euro og et godt efterår, der har gjort ham interessant for andre klubber. Det vil betyde meget for OB, hvis han bliver i klubben. 

Antal spillere i førsteholdstrup: 26