• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Transferplanen: Hvornår skal der handles i BIF?

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Skal de købe, sælge eller beholde spillere? Tipsbladet.dk analyserer det igangværende transfervindue for Superligaens 12 klubber. Her sættes fokus på Brøndby IF.

Af Tipsbladet.dk

Brøndby IF har i foråret kun Superligaen at fokusere på, så der skal tyndes ud i en i forvejen stor trup, og så er der store spørgsmålstegn ved Mikael Uhre, som ligner en færdig mand i Brøndby, og Andreas Maxsøs fremtid.

Vi sætter frem mod transfervinduets slutdato fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Brøndby IF.

Vinterens tilgange:
Ingen

Vinterens afgange:
Michael Lumb (kontraktudløb)
Jens Martin Gammelby (Miedz Legnica, lejeaftale)
Anton Skipper (Sarpsborg 08)
Tobias Børkeeiet (Rosenborg)

Kommende kontraktudløb:
Thomas Mikkelsen (sommer 2022)
Ante Erceg (sommer 2022)
Marko Divkovic (sommer 2022 - lejeaftale udløber)

Her kan der sælges:
Brøndby er færdige i både Europa og i pokalturneringen, og derfor skal holdet slet ikke spille lige så mange kampe i forårssæsonen, som de har gjort i efteråret, hvor Niels Frederiksen i stor grad har roteret.

Med Brøndbys i forvejen store trup, så skal der ryddes op i marginal- og breddespillerne. Mikael Lumbs kontrakt udløb ved årsskiftet og Andreas Skipper er solgt, mens Jens Martin Gammelby er sendt afsted på en lejeaftale i polsk fodbold.

Tobias Børkeeiet er endnu en spiller, der ikke har fundet melodien siden skiftet i 2019, og han ligner ligeledes en spiller, der skal finde ny græsgange. Et skifte til Rosenborg lurer rundt om hjørnet - spørgsmålet er, om der er tale om en lejeaftale eller et salg for nordmanden.

Derudover er to af de mest aktuelle transferemner naturligvis Mikael Uhre og Andreas Maxsø. Topscoreren er allerede meldt på vej til Philadelphia Union i USA, og med et år tilbage af sin kontrakt giver det god mening at sælge ham nu, hvis man gerne vil indkassere nogle millioner.

Anderledes stille har der været omkring Andreas Maxsø i dette vindue, der først har udløb om halvandet år. Det kan meget vel være at et salg først bliver aktuelt til sommer efter et forår, hvor han endnu en gang kan bevise, hvorfor Brøndby IF kan tjene stort på ham. På den måde får Henrik Heggheim også yderligere erfaring, og kan på den måde erstatte Maxsø, skulle han blive solgt til sommer.

Det nært forestående salg af Mikael Uhre kan meget vel betyde, at rotationsspillere som Andrija Pavlovic og Oskar Fallenius stadig har en rolle at spille i Brøndbys angrebshieraki, hvor Simon Hedlund lige nu ligner den eneste sikre starter.

Her kan der købes:

Med det nært forestående salg af Mikael Uhre til Major League Soccer, så må Carsten V. Jensen agere på transferfronten. Selvom Marko Divkovic viste gode takter mod slutningen af efterårssæsonen, så er man nødt til at hente en erstatning for Brøndby-topscoreren.

IFK Norrköpings Carl Björk har de seneste dage været rygtet kraftigt mod den københavnske Vestegn. Den alsidige svensker kan spille på kanterne og i angrebet, og bidrog med syv mål i den seneste sæson.

Skulle der komme et stort bud på Andreas Maxsø inden vinduet lukker i, så får Brøndby-ledelsen nogle markante panderynker. Den bomstærke Brøndby-kaptajn bliver svær at erstatte, men mon ikke at CV vil gøre et forsøg. Han kan også vælge at sætte sin lid til, at Heggheim og Tshiembe løfter sig yderligere.

Selvom der er blevet solgt ud i breddespillerne, så vil Brøndby formentlig ikke forsøge at hente nye kræfter ind her. De vil i stedet satse på spillere fra deres eget akademi. Morten Frendrup, Andreas Bruus og tidligere Jesper Lindstrøm er eksempler på spillere, som alle har taget kolossale udviklingsskridt efter at have fået chancen på førsteholdet.

Citatet:
Cheftræner Niels Frederiksen til tipsbladet.dk om konsekvenserne, hvis Andreas Maxsø og Mikael Uhre forlader klubben i januar:
- Som jeg har sagt, har vi en stor og bred trup. Jeg synes, at vi har spillere, som kan gå ind og spille i stedet for dem, men der er ingen tvivl om, at det er vores forsvarsgeneral og topscorer. Det er vigtige spillere, og det betyder sindssygt meget for os, så det vil være et tab, hvis de pludselig ikke er der. Men så får vi løst det på den ene eller anden måde. Det er jeg sikker på.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, sportsdirektør
Jan Bech Andersen, ejer
John Møller, Head of Recruitment