Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Transferplanen: Et hav af salgsemner i FC Nordsjælland

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC Nordsjælland

FC Nordsjælland plejer at være garant for store spillersalg, og Mohammed Kudus er allerede røget til AFC Ajax. Er der mere i den dur på vej?

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC Nordsjælland.

Sommerens tilgange:
Daniel Svensson (Brommapojkarna)
Godsway Donyoh (Dynamo Dresden, lejeaftale retur)
Andreas Rædergård Schjelderup (Bodø/Glimt)
Martin Vantruba (Slavia Prag, lejeaftale)

Sommerens afgange:
Nicolai Larsen (Guingamp)
Abdul Mumin (Vitoria Guimaraes)
Mikkel Damsgaard (Sampdoria)
Mohammed Kudus (AFC Ajax)
Gideon Mensah (Varbergs BoIS)
Lucas Bøje-Larsen (Hillerød, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Ingen

LÆS ALLE udgivede transferplaner sommeren 2020 her

Her kan der sælges:
FC Nordsjælland har så meget talent i truppen, at der er lige før, at sportschef Jan Laursen ville kunne sælge hele banden den dag i morgen. Det kommer han ikke til, og det mest oplagte salgsemne denne sommer, Mohammed Kudus, er allerede røget til Ajax. Så hvad nu? Værnepligten kan være udtjent for en spiller som Magnus Kofod Andersen, der på trods af sine bare 21 år allerede har spillet 100 Superliga-kampe, og interesse vil der helt sikkert også være for en spiller som Kamaldeen Sulemana. Nordmanden Mathias Rasmussen har bedt om at komme væk fra FC Nordsjælland, og tilbagevendte Godsway Donyoh kan være på et kort visit i Farum. 

Her kan der købes:
At spå om FC Nordsjælland-indkøb er tit mere vanskeligt end at spå om næste uges vejrudsigt. Farum-klubben lapper ofte hullerne i truppen med egne talenter, og man skal være helt inde i maskinrummet i FC Nordsjælland for at vide, hvem der er på vej op i systemet. En ny midtstopper vil helt sikkert være velkommen efter Abdul Mumins afsked, og måske kommer der en sådan udefra. 

Citatet:
Sportschef Jan Laursen til Frederiksborg Amts Avis

- Spillere udefra bliver kun i særtilfælde. Sidste år var der meget udskiftning, og der er lidt i år, men der er også kommet spillere ind fra akademiet. Så vi er helt roligt og meget tilfreds med det, vi har.

Nøglepersoner:
Flemming Pedersen, cheftræner
Jan Laursen, sportschef
Søren Kristensen, administrerende direktør
Tom Vernon, ejer