Transferplanen: Edmundsson kan starte transferkabale i OB
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Transferplanen: Edmundsson kan starte transferkabale i OB

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på OB.

OB har i flere sæsoner haft et mål om at slutte i top seks, men de har misset det gang på gang. I denne sæson bliver der igen spænding helt til det sidste om, hvorvidt sæsonen skal stemples med blåt eller ej. OB overvintrer et point efter FC København på sjettepladsen.

Et godt transfervindue for OB kan muligvis give de sidste par procenter, der gør, at fynboerne i foråret skal være med i feltet, der spiller om medaljer i stedet for om nedrykning. OB var meget rolige i sommerens transfervindue, men der har været gang i den i januar. 

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på OB.

Vinterens tilgange:
André Rømer (FC Midtjylland)
Marco Lund (Esbjerg fB)
Troels Kløve (SønderjyskE)

Vinterens afgange:
Kristian Weber (kontraktudløb)
Izunna Uzochukwu (kontrakt ophævet)
Frederik Tingager (Eintracht Braunschweig)

Kommende kontraktudløb:
Joeo Pereira (sommer)
Mathias Thrane (sommer)
Joan Simun Edmundsson (sommer)
Jacob Buus (sommer)
Nana Welbeck (sommer)
Rasmus Jönsson (sommer)

Her kan der sælges:
Seks spillere har udløb efter denne sæson, og det indebærer profiler som Rasmus Jönsson og Joan Simun Edmundsson. Hvis sportsdirektør Jesper Hansen må sande, at det ikke er muligt at forlænge med dem, kan det give mening at sælge. 

Det er især aktuelt for Joan Simun Edmundsson. Færingen er ikke rejst med OB på træningslejr, og det skyldes, at han har fået grønt lys til at se sig om efter en ny klub. Edmundsson har meddelt OB, at han ønsker at tage næste skridt i karrieren, så det virker sandsynligt, at offensivspilleren er fortid på Fyn 1. februar.

Et andet muligt salg er klubbens blot 16-årige målmand Andreas Søndergaard, der har været til prøvetræning i storklubben Juventus. Søndergaard er et af de største målmandstalenter med et rødbedefarvet pas, og det er langt fra utænkeligt, at en storklub ser en fordel i at hive ham ind i stalden allerede i en meget ung alder. Målmanden har imidlertid pådraget sig en skade, og jo nærmere vi kommer transferdeadline, jo mere usandsynligt virker det, at Andreas Søndergaard bliver solgt. 

Her kan der købes:
Tre spillere har forladt OB, og tre nye spillere er kommet til. Hvis der ikke ryger flere spillere ud, sker der næppe mere i Ådalen.

Hvis Joan Simun Edmundsson smutter, er det formentlig en helt anden sag for fynboerne. Så skal Jesper Hansen afsøge mulighederne for at hente en ny spiller inden deadline. Troels Kløve er kommet til fra SønderjyskE, og han kan spille Edmundssons plads på højre midtbane, så den direkte afløser er klar, men for truppens bredde vil det være klædeligt med en tilføjelse.

Nøglepersoner:

Kent Nielsen, cheftræner
Jesper Hansen, sportsdirektør
Ole Nielsen, scout 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.