• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Transferplanen: Mere på vej i AGF, men hvor meget?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadlinen i august de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på AGF.

Af Victor Risager

AGF har for anden sommer i træk været aktive på transfervinduet, hvor man har hentet flere profiler, og der er mere på vej. Spørgsmålet er nærmere hvor meget.

Vi sætter frem mod transferdeadlinen i august fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er fokus på AGF.

Sommerens tilgange:
Sigurd Haugen (Aalesunds FK)
Tobias Mølgaard (Vejle Boldklub)
Mads Emil Madsen (Slavia Prag)
Marco Olsson Valdés (Brommapojkarna)

Sommerens afgange:
Mustapha Bundu (Anderlecht, lejeaftale retur)
Jon Dagur Thorsteinsson (OH Leuven)
Viktor Noring (kontraktfri)
Jack Wilshere (karrierestop)

Kommende kontraktudløb:
Jesper Hansen (sommer 2023)
Daniel Gadegaard (sommer 2023)
Oliver Lund (sommer 2023)

Her kan der sælges:
Ovenpå en skuffende 2021/22-sæson er AGF-spillerne nok ikke de varmeste på markedet denne sommer, men der er flere spillere, som potentielt kunne være interessante for større klubber.

Tidligere har der været skrevet om Mikael Anderson, som AGF hentede for godt 15 millioner kroner for et år siden. Han har været fast mand under Uwe Rösler hidtil, så det er ikke en spiller, man for enhver pris vil af med, men hvis buddet er stort nok, skal det nok ikke afvises.

Derudover er der en Albert Grønbæk, som var en af “De Hviies” bedste i sidste sæson og tidligere har været et emne hos blandt andet FC Midtjylland. Han er velsagtens det mest oplagte salgsemne i Aarhus. 

Her kan der købes:
Uwe Rösler har allerede slået fast, at AGF skal hente en ny målmand denne sommer, så der er med sikkerhed mere på vej.

Derudover kunne der være brug for at styrke dybden på et par pladser. I angrebet har man lige nu fire mand, og det er ideelt, men der er blevet skrevet om interesse for Dawid Kurminowski, og Frederik Ihler har man allerede vist sig villig til at udleje. Hvis bare en af dem sælges eller udlejes, vil det give mening at hente en ny angriber ind. Og måske endda alligevel, hvis man ikke har den store tiltro til de to.

Så er der den venstre wingback. Eric Kahl er tilsyneladende førstevalget, men kantspiller Gift Links har hidtil været andetvalget, og der kunne man måske bruge en mere naturlig wingback.

AGF har imidlertid brugt over 50 millioner kroner på transfers over det seneste års tid, så spørgsmålet er også, hvor meget der er på transfer-kontoen, og hvor meget mere der er på vej.

Nøglepersoner:
Uwe Rösler, cheftræner
Stig Inge Bjørnebye, sportschef
Jacob Nielsen, administrerende direktør
Lars Fournais, bestyrelsesformand

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.