Superliga Ole Hoffskov

Transferplanen: Scorer FCK sin hede vinterflirt?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduet i januar de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC København.

Af Ole Hoffskov

FC København har foretaget sig lidt indtil videre i transfervinduet, men løverne er slet ikke færdige. 

Vi sætter frem mod mandagens transferdeadline fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC København.

Vinterens tilgange:
Sten Grytebust (Vejle Boldklub, lejeaftale retur)
Khouma Babacar (Sassuolo)
Denis Vavro (Lazio, lejeaftale)

Vinterens afgange:
Ruben Gabrielsen (Toulouse, lejeaftale retur)
Pierre Bengtsson (Djurgården)
Marko Stamenic (HB Køge, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Andreas Bjelland (30. juni 2022)
Bryan Oviedo (30. juni 2022)

Her kan der sælges:
FC København er kommet af med Pierre Bengtsson fra overskudslageret, men Bryan Oviedo og Sten Grytebust er fortsat i klubben, og de to vil løverne uden tvivl forsøge at afskibe inden deadline.

Rasmus Højlund meldes på vej til Sturm Graz, og derudover skal det blive spændende at følge Kamil Wilczek i de sidste dage af transfervinduet. Den polske angriber har selv fortalt, at både Jess Thorup og Peter Christiansen har anbefalet ham at finde en ny klub. Vil han følge den anbefaling?

Det ligner ikke et vindue, hvor FC København sælger ét af A-navnene. 

Her kan der købes:
FC København har stået for vinterens med afstand mest mediedækkede flirt. Løverne har bejlet og bejlet til Albin Ekdal, men svenskeren er stadig Sampdoria-spiller. Får Ekdal og FCK hinanden til sidst, eller bliver der ikke tale om et transfereventyr?

Offensiven er blevet forstærket med Khouma Babacar, men det stopper formentlig ikke her. En eller to nye offensivspillere ventes præsenteret i FC København senest mandag aften. Hammarbys stortalent Akinkunmi Amoo har været sat i forbindelse med den danske hovedstadsklub og seneste nyt er, at den svenske klub har afvist et bud på 22,5 millioner kroner. 

Nøglepersoner:
Peter Christiansen, sportsdirektør
Jess Thorup, cheftræner
Lars Højer, chefscout
Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs