Video : Tipsbladet
Superliga

Transfers: Sådan kan AGF konkurrere med Brøndby

SPILLERBUDGETTER: AGF har det fjerdestørste budget i ligaen, men på enkelte spillere kan man efterhånden udfordre Brøndby IF.

AGF står foran et spændende transfervindue, hvor backen Tobias Mølgaard langt fra bliver den eneste nye spiller.

Sidste sæsons kantspillere Jón Dagur Thorsteinsson og Mustapha Bundu er væk, og det virker overvejende sandsynligt, at AGF skal finde nye folk på begge kanter.

Der skal muligvis også findes folk til den centrale midtbane og oppe i front, hvor Patrick Mortensen har et halvt år tilbage på kontrakten, mens David Kurminowskis to Superliga-mål i sidste sæson ikke tydede på, at han kan blive Superliga-topscorer for 'GF.

Og endelig er der også et spil i gang om spillersalg, hvor AGF's erklærede mål er at sælge de bedste spillere dyrere i de kommende år.

På Tipsbladets redaktion har vi set på spillerbudgetterne i Superliga-klubberne, og efter den aktive sommer sidste år og signalerne fra Århus om villighed til yderligere forstærkning tror vi, at AGF meget vel kan gå ind i den ny sæson med det største budget i klubbens historie.

- Vi anslår AGF til at ende i lejet 45 til 55 millioner kroner i spillerbudget. De lå lige omkring 50 millioner kroner i sidste sæson. Det er nok også det leje, det tegner til nu.

- De satte transferrekord sidste sommer med 15 millioner kroner for Mikael Anderson. Det er rigtig, rigtig, rigtig mange penge for en klub som AGF, når man binder de midler til en enkelt spiller. AGF kan på transfermarkedet jo konkurrere med Brøndby, der er ikke den store forskel på, hvad de kan og vil betale for deres dyreste folk, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Se hele analysen i vores video i toppen af denne artikel.

Læs også mere fra vores interview med administrerende direktør Jacob Nielsen her, hvor han fortæller om ambitionerne om at sælge spillere dyrt.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.