Foto: Getty Images
Superliga

Trives i USA: Vi bliver kaldt "mini Barcelona"

Erik Sviatchenko stortrives på den anden side af Atlanten, selvom det natten til søndag dansk tid blev til et exit i MLS Playoff mod Los Angeles FC.

Natten til søndag sluttede Erik Sviatchenkos sæson med Houston Dynamo.

Det gjorde den efter et nederlag til Los Angeles FC på 1-0 i semifinalen i MLS playoff.

Men bare dét at nå semifinalen var stort for Houston-klubben, der slet ikke er vant til at være i så fint selskab, forklarer Sviatchenko overfor Tipsbladet. 

- Jeg er kommet ind på et hold, der i de sidste syv sæsoner slet ikke er gået i playoff. De sidste tre år har de været helt nede i bunden. Altså de havde rykket ud af ligaen, hvis der var den struktur som i Superligaen. Det er der heldigvis ikke, udtaler Erik Sviatchenko til Tipsbladet. 

I MLS kan man nemlig ikke rykke ned. Ellers havde Houston Dynamo slet ikke været at finde i MLS. Alligevel nåede Sviatchenko og co. i denne sæson semifinalen i ligaens playoff, hvilket vil sige, at de var blandt de fire bedste hold. 

Den tidligere FC Midtjylland-stjerne er da også stolt over at have været en del af den flotte udvikling. 

- At komme til et hold, man skal være med til at bygge op, og så på ni måneder være med til at vende det hele, det synes jeg er en kæmpe bedrift. Bare det at vinde US Open Cup, altså pokalfinalen. 

Ifølge danskeren går det så godt i Houston, at han drager paraleller til FC Barcelonas måde at spille fodbold. 

- Jeg er rigtig tilfreds med, hvordan det går. Vi bliver kaldt “Mini Barcelona” i forhold til den måde vi spiller inde på midten. Det er bare en fornøjelse.

Erik Sviatchenko og Houston Dynamo vandt pokalturneringen i USA tidligere på sæsonen, men noget mesterskab blev det altså ikke til i denne omgang.