Video : Tipsbladet
Superliga

Han er ikke i spil til FC Midtjylland-jobbet

FC Midtjyllands trænerjagt er stadig i gang, og den midlertidige chef Niels Lodberg er fortsat ikke i spil.

Tirsdag fyrede FC Midtjylland daværende cheftræner Albert Capellas, og søndag spillede klubben 3-3 i en dramatisk og underholdende kamp i Silkeborg med midlertidige træner Niels Lodberg på sidelinjen.

Der var fremskridt at spore, da holdet formåede at score tre mål i søndagens kamp - noget der ellers har været en mangelvare i foråret.

Alligevel er Niels Lodberg ikke en kandidat til at overtage det frie trænersæde permanent.

- Vi har lavet en aftale om, at jeg blot skulle tage denne kamp, så jeg er ikke i spil, siger Niels Lodberg.

På trods af at det har været en turbulent uge, så har det været en god uge med Lodberg ved roret ifølge anfører Erik Sviatchenko.

- Jeg synes, at ugen har været rigtig fin. Vi har trænet godt.

- Når der har været en trænerfyring, så har det altid været en god uge (på træningsbanen, red.), og det har det også været her.

- Man kan sætte sig over i hjørnet og sige, at alt er dårligt, eller man kan snøre støvlerne og give den maks gas. Og der synes jeg klart, vi har gjort det sidste, siger FCM-anføreren.

Erik Sviatchenko så hele søndagens kamp mod Silkeborg fra bænken, da han har døjet med sygdom de seneste dage.

Herfra kunne han se holdkammeraterne komme foran tre gange, men alle tre gange svarede Silkeborg igen, og FCM skal med resultatet spille nedrykningsspil resten af sæsonen.

I kulissen arbejdes der på højtryk for at finde den nye FC Midtjylland-træner, ifølge administrerende direktør Claus Steinlein.

- Vi arbejder på trænersituationen, og det kommer vi også til at gøre i landsholdspausen. Så må vi se, hvordan situationen er derefter.

- Vi skal helst have lukket en aftale med en træner hurtigst muligt.

- I mens har Lodberg dog haft rigtig godt fat i spillerne. Det så man også i kampen mod Silkeborg, hvor det var godt sat op, siger Claus Steinlein.

Superligaens syvendeplads belønnes med en playoffkamp om europæisk kvalifikation, og målsætningen er klar til den kommende træner.

- Nu skal vi gå efter den europæiske plads. Det er det eneste, vi skal have fokus på.

- Det er syvendepladsen, det handler om nu. Den giver os muligheden for europæisk fodbold, siger Claus Steinlein.

/ritzau/