• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Troels Bech overlader rekord til Kent Nielsen: Jeg er glad for, det er ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Troels Bech overlader søndag rekorden for flest Superliga-kampe som cheftræner til Kent Nielsen. Den verdensomrejsende eks-træner giver sin mangeårige kollega nogle fine ord med på vejen.

Af Ole Hoffskov

I mange år har Troels Bech kunnet bryste sig af at være den cheftræner med flest Superliga-kampe på CV'et, men snart må han overlade tronen. Det må han helt præcis søndag klokken 14.00, når opgøret mellem Silkeborg IF og Lyngby Boldklub fløjtes i gang.

Mandag udlignede Kent Nielsen Troels Bechs 431 kampe i den bedste danske fodboldrække, og søndag skriver Silkeborg-træneren så Superliga-historie i kamp nummer 432 som cheftræner.

Troels Bech, der som cheftræner har stået i spidsen for OB, FC Midtjylland, Esbjerg fB og Silkeborg IF, rejser lige nu rundt i verden med sin familie, og aktuelt befinder han sig i Peru. Han har dog noteret, at han snart må overgive tronen til sin mangeårige kollega.

- Det er ikke noget, jeg måler mig på i min selvforståelse eller flagrer med på mit CV. Det er lidt en imaginær milepæl, men den har jeg da taget med mig, og jeg glæder mig over, at det er Kent, der nu tager rekorden, siger Troels Bech til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Han har givet meget liv til Superligaen gennem mange år, og så er han i øvrigt et utroligt sympatisk og rart menneske. Det har altid kendetegnet Kent, at han er utrolig vellidt, og man hører aldrig eller sjældent de spillere, han har sat af holdet, brokke sig over træneren.

- Derudover vil jeg beskrive Kent som en god kollega og et dedikeret fodboldmenneske. Nu, hvor Viggo Jensen og Ove Pedersen ikke længere indgår i trænerkarrusellen, er jeg slet ikke i tvivl om, at Kent Nielsen er den træner, man oftest støder på på et Superliga-stadion, så han er utrolig flittig.

Kent Nielsen og Troels Bech har mødt hinanden et hav af gange som cheftrænere i Superligaen, og de har næsten gjort det lige godt i de 431 kampe, de begge står noteret for. Kent Nielsen har skrabet 562 point sammen, mens Troels Bech nåede at skrabe 559 sammen.

Troels Bech er en stor beundrer af Kent Nielsen.

- Jeg synes, han med årene har fundet ro i tingene. Hvis man ser på det udtryk, han skabte i AC Horsens, og sammenligner med det meget velspillende AaB-mandskab, han vandt The Double med, er der sket en udvikling rent spillemæssigt, og det viser, at Kent er en dygtig håndværker, lyder det fra Troels Bech.

Selv om Troels Bech må overlade rekorden for flest Superliga-kampe til Kent Nielsen, topper den mangeårige cheftræner dog fortsat én rekord - én måske knap så flatterende en af slagsen.

Brøndbys tidligere sportsdirektør har fire trænerfyringer på sit CV, og det kan hverken Kent Nielsen eller nogen andre i dansk fodbolds historie matche.

- Det betyder meget for mig at blive konfronteret med en anden statistik, end at jeg er den mest fyrede træner i Superligaen, og så kan man jo sige, at det at blive fyret følger med, når man også har mange kampe. Jeg mener, at nogle har regnet ud, at man i gennemsnit bliver fyret efter hver 100. kamp, så på den måde er jeg en fyring bagud, siger Troels Bech med et grin og tilføjer:

- Når alt kommer til alt, tror jeg, at Kent også vil give mig ret i, at det handler mere om, hvad man har opnået, end hvor mange kampe man har opnået. 

Meget tyder på, at Kent Nielsen vil være indehaver af rekorden for flest Superliga-kampe i lang tid. Nærmeste forfølger, som stadig er aktiv, er Ståle Solbakken, der i skrivende stund er 42 kampe efter sin kollega fra Silkeborg IF.

Sådan ser top 10 over flest Superliga-kampe som cheftræner ud i skrivende stund:

Kent Nielsen - 431 kampe
Troels Bech - 431 kampe
Ove Christensen - 398 kampe
Ove Pedersen - 392 kampe
Ståle Solbakken - 389 kampe
Viggo Jensen - 323 kampe
Peter Rudbæk - 284 kampe
Ebbe Skovdahl - 280 kampe
Morten Wieghorst - 249 kampe
Kasper Hjulmand - 245 kampe

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.