Video : Tipsbladet
Superliga

Troels Bech skrev under, før Wesström blev fyret

Björn Wesström var "dead man walking" i to uger, og Troels Bech havde skrevet under med OB, før svenskeren fik beskeden om sin fyring. Det fortæller direktør Enrico Augustinus.

ODENSE (Tipsbladet): Farvel til Björn Wesström - goddag til Troels Bech.

Det er den store overskrift i Odense Boldklub mandag, hvor den første store ændring siden nedrykning er kommet.

Men faktisk var rækkefølgen omvendt. Beslutningen om at fyre Björn Wesström blev truffet for godt og vel 14 dage siden, men blev først effektueret mandag morgen. I mellemtiden havde Troels Bech, der ellers i første omgang blev hentet ind som konsulent for at evaluere den sportslige sektor i OB, allerede skrevet under på en aftale om at blive sportsdirektør i klubben.

Det fortæller Enrico Augustinus, direktør i Odense Sport & Event, til Tipsbladet og den fremmødte presse på Nature Energy Park mandag eftermiddag.

- Det er korrekt (at beslutningen træffes for 14 dage siden, red). I samme ombæring beslutter vi, at vi skal nedsætte en arbejdsgruppe, der skal lave en grundig evaluering, og der har vi brug for eksternt input. Troels er en af dem, vi kontakter, og som siger ja til opgaven.

- Han bliver ansat som konsulent som en del af evalueringsgruppen, siger Enrico Augustinus og tilføjer, at han ikke har flere kommentarer til evalueringsgruppen. 

Hvornår får Björn Wesström beskeden?

- Det gør han i morges klokken 08.02.

Hvis jeg ikke hørte helt forkert, nævner Niels Thorbog, at Troels Bech skriver under i sidste uge?

- Det er korrekt.

Så hvordan hænger det sammen? Björn Wesströms afløser er hyret, før Björn har fået beskeden om, at han ikke skal fortsætte i OB?

- Det er korrekt.

Det er han vel ikke vidende om?

- Det er også korrekt og i øvrigt ikke atypisk i almindelige erhvervsliv. Jeg har lavet masser af rekruttering, hvor vi gør os tanker på udvalgte poster om, hvordan vi skal gribe sådan en opgave. Derfor starter man planlægningsarbejdet. Havde vi været i en situation, hvor vi ikke skulle spille fodboldkampe, kan det være, at vi havde håndteret det.

- Vi ønskede, at der skulle være ro i Ådalen, og vi skulle ikke have mere støj. I skal jo huske på, at nogle af spillerne har kontraktforhandlinger med en sportsdirektør i den pågældende periode (Björn Wesström, red. ), så vi vurderede, at det ville skabe unødig uro. Beslutningen var truffet - eksekveringen ventede til i morges klokken otte.

Kan man ikke mene, at det næsten har skabt mere uro med debatten om, om Björn og Søren skulle fortsætte, end hvis man rev plasteret af og sagde “sådan kommer det til at være fremover”?

- Det har ikke været vores vurdering. Tværtimod har vi sagt til Björn, at han skulle rykke tættere på vores trænerteam og bruge al sin energi på det. Han skulle lade være med at regne på budgetter og omkostninger ved at rykke ned i 1. division. Hav fokus på at jagte en eventuel overlevelse. Det er den prioritering, vi har haft.

Er det fair over for Björn, at han arbejder som “dead man walking” I to uger?

- Det er min klare opfattelse, at det her ikke er en atypisk situation i fodboldverdenen eller i andre virksomheder. Man kan i hvert fald sige, at det, vi har været tro mod, er at fremlægge den bedste plan for OB så hurtigt som muligt. - og der har vi vurderet, at det var at få Troels Bech om bord.

Enrico Augustinus fastslår desuden, at beslutningen om at hyre Troels Bech var fuldstændig adskilt fra den arbejdsgruppe, Troels Bech var en del af. 

Artiklen fortsætter efter artiklen med udtalelser fra Troels Bech...

Björn Wesström. Foto: Alamy

Troels Bech: Det er desværre en del af jobbet
Tipsbladet spurgte Troels Bech ind til situationen, og han peger ligesom Enrico Augustinus på, at det ikke er unormalt. 

- Det er desværre en del af det job. Jeg er også blevet fyret som træner, hvor der var en afløser klar med det samme, og jeg kan huske at blive spurgt nogle gange, om jeg følte mig snigløbet af det. Jeg sagde, “Næ, jeg ville være rigtig træt af, hvis der var nogen, der ikke var ordentligt forberedte”.

- Jeg har ikke selv snakket med Björn, men jeg vil tro, at han har nogenlunde samme oplevelse. Det går jo ikke, hvis man først skulle finde en lige nu, siger han til den fremmødte presse.

Hvor så du kampen i lørdags?

- Jeg kørte ikke derop. Jeg så det på fjernsyn, og det handler også om respekt. Jeg har set en del kampe på Odense Stadion, og det har været uden nogen som helst anelse om, at jeg skulle have en rolle her.

Troels Bech, 57 år, har tre gange før været i OB. Han fastslår flere gange under interviewet, at han ikke har sat sig ind i nogle kontraktmæssige eller lignende ting af respekt for Björn Wesström, der som bekendt har været ansat indtil mandag morgen.