Video : Tipsbladet
Superliga

Trofæ-jagt i AGF: Vil vise FC Midtjylland tog fejl

Henrik Dalsgaard kommer til Århus for at vinde noget, og så vil han også vise, AGF så ret og FC Midtjylland tog fejl ved ikke at forlænge kontrakten.

FREDENSVANG (Tipsbladet): Han har fået et kvarter kortere på arbejde, selv om trafikken omkring Århus er notorisk svær i disse måneder med udvidelse af motorvejen fra to til tre spor.

Han har fået lov at svede til de fysiske tests i de første to dage i Århus og bemærker med et glimt et øjet, at han godt kan mærke, han har fået en tysk træner.

Og så er Henrik Dalsgaard i det hele taget veloplagt i sin nye klub, han har indgået en etårig aftale med.

Århusianernes trup er lige nu ombygningsramt som motorvejs-ringen nord, vest og syd for byen med adskillige afgange og en cheftræner, der gerne vil have folk klar til sæsonstart men også er helt bevidst om, at der kan være gode aftaler at finde i de sidste døgn af transfervinduet i sensommeren.

Og når den trup så er på plads, skal århusianerne igen forsøge at bide skeer med fire klubber, der har lidt flere, noget flere eller langt, langt flere penge i budgettet.

Som Henrik Dalsgaard bemærker, har AGF været enormt svær at spille mod, og det skal meget gerne konverteres til, at århusianerne spiller med om noget, når sæsonen går på hæld igen om 10-11 måneders tid.

- De ville rigtig gerne have en leder til inde på banen. En med erfaring og som har prøvet at vinde noget. Og som kan prøve at tage den vindermentalitet med ind i truppen og hjælpe med til at få den forplantet. Vi har ambitioner om at vinde noget, Om det så er medaljer eller en pokaltitel. Vi skal se, om vi kan komme derop, siger Henrik Dalsgaard.

- Jeg synes, der er en god stamme af spillere, og hvis vi kan få et par spillere mere, så kan vi godt. Hvis vi får den stabilitet, jeg ikke syntes, vi helt havde i Midtjylland, og som var forklaringen på, at det blev så tæt i toppen. Hvis vi kan finde et højt bundniveau, tror jeg, vi kan komme langt.

Ekstra motivation
Og FC Midtjylland kommer uundgåeligt til at fylde i billedet i den kommende måned, for mesterholdet, Henrik Dalsgaard var anfører for, er første modstander i den første kamp overhovedet i Superliga-sæsonen 19. juli.

Foto: Alamy

I AGF kommer Henrik Dalsgaard til at spille i et tremandsforsvar, der med Dalsgaards egne ord nok passer ham bedre nu, hvor topfarten stadig er der, men accelerationen ikke er helt ideel til masser af dueller med lynhurtige kantspillere med hurtigt antrit.

Og mens det selvfølgelig bliver hverdagen i AGF, der nu betyder noget, erkender Dalsgaard uden at tøve, at han gerne vil vise cheferne i eksklubben som klubbens direktør Claus Steinlein, den ny fodbolddirektør Peter Sand og de øvrige beslutningstagere i FCM-ledelsen, at det var forkert ikke at tilbyde en kontraktforlængelse.

- 100 procent. Selvfølgelig er det det. Jeg vil da prøve at vise alle, at jeg på ingen måde er færdig endnu, og at de lavede en fejl, siger Henrik Dalsgaard.

- Og så er jeg virkelig også glad. Jeg føler virkelig, at jeg er kommet til en klub, som gerne vil have mig. Og den fornemmelse havde jeg måske ikke til sidst i Midtjylland. Så selvom de måske ville have skrevet et år med mig, så var det jo ikke sikkert, at jeg ville det, siger forsvarsspilleren.

- Nu endte vi så også med at stoppe på toppen. Så det var måske en fin måde at gøre det på. Jeg glæder mig til at prøve noget nyt og blive ved med at holde mig motiveret. Det kan jeg mærke, at jeg er. Og der er fuld knald på træningerne og der bliver stillet nogle krav, siger Henrik Dalsgaard om den nye tilværelse i Århus.

AGF ser i de kommende dage og uger ud til at få en ny målmand, sandsynligvis et par ekstra midtbanespillere og måske også power og gennembrudskraft til en offensiv, der havde svært ved at skabe chancer i store dele af sidste sæson.

Henrik Dalsgaard har skrevet en etårig kontrakt med AGF.