• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Tydelig data: Så dårlige har FCM været i efteråret

Foto: Getty Images

Der har været et væsentligt fald på et af de mest centrale offensive parametre i FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland har i årene efter Mathew Benham blev klubejer været en fast del af toppen i Superligaen, hvor man med få undtagelser er endt udenfor top-2. I denne sæson har det dog været meget anderledes for dem.

Hede-klubben må eksempelvis se sig selv på en syvende-plads henover vinterpausen, og det er da heller ikke en tilfældighed, at de er i problemer. Det viser Superligaens Performance-rapport for efteråret.

Her bliver der kigget nærmere på klubbernes forskellige xG'er og meget andet. Og når man ser på midtjydernes xG, så ser man et væsentligt fald. 

Når man ser på hele sidste sæson, som endte med en andenplads i ligaen, så lykkedes det i gennemsnit for dem at komme op på en xG på 1,8, men den er faldet helt ned til 1,32 i dette efterår.

Når det er kommet til udnyttelse af chancerne, så har det heller ikke set godt ud. Sory Kaba har stået for at samle den højeste xG for efteråret, hvor han stod for 4,84. Det blev dog kun til to mål for ham.

Selvom der har været meget negativt at berette for FCM, så kan de se tilbage på, at de faktisk har haft den spiller, som leverede flest nøgleafleveringer. Når det bliver skrevet i datid, så handler det selvsagt om Evander.

Han stod bag 37 nøgleafleveringer, som var mest i Superligaen. Han er nu videre til MLS-klubben Portland Timbers.

Selv var han helt grædefærdig over at tage afsked med FC Midtjylland. Læs mere om det her.