• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Tysk interesse for Brøndby- og FCK-emne

Foto: Getty Images

Brøndby og FC København har set nærmere på Viborgs Christian Sørensen, men også fra tysk side er der interesse for backen, som ambitiøse Viborg helst ikke vil af med.

Af Troels Bager Thøgersen

Christian Sørensen har været et godstog på venstre kant for Viborg FF.

Fra sin backposition var Sørensen i sidste sæson en af de spillere i Superligaen, der spillede holdkammerater i afslutningsposition flest gange, og også denne sommer er han kommet flot fra land med mål, oplæg og niveau til at spille europæisk.

Og spillet har været så godt, at både AaB og senest Brøndby IF og FC København har set nærmere på muligheden for at købe backen fri af Viborg FF.

Ejerne og ledelsen i Viborg er dog meget lidt indstillede på at miste en af klubbens allerbedste spillere, og da ikke mindst til en af de klubber, VFF konkurrerer med på banen.

Prisen har efter Tipsbladets oplysninger været sat derefter hele sommeren, samtidig med at lysten til at sælge før Europa-kampene ikke var høj.

Ekstra Bladet meddelte i sidste uge, at Viborg havde sat et prisskilt på 7,5 millioner kroner for backen, efter Brøndby IF havde budt det halve.

B.T fortalte mandag, at Brøndby i stedet har budt på Lyngbys Adam Sørensen, uden det har fået Lyngby til at acceptere, og tirsdag var det så Ekstra Bladets tur tli at fortælle om et FC København-bud på backen på omtrent fire millioner kroner.

Men selvom den mere erfarne Christian Sørensen givetvis kan præstere mere stabilt her og nu i Brøndby, kan det være nemmere for 2021-mestrene at hente Adam Sørensen og lade ham få spilletid bag Blas Riveros (skadet indtil oktober), indtil sydamerikaneren bliver solgt om to-tre transfervinduers tid.

FC København har Victor Kristiansen på venstre back men får rigeligt med kampe i denne sæson til, at at Sørensen kunne være en god forstærkning i jagten på stabilitet i Superligaen og overraskelser i Champions League. 

Der er ifølge Tipsbladets oplysninger også interesse fra mindst en tysk klub i Christian Sørensen, der også har vakt opsigt mange andre andre steder i Europa ikke mindst takket være de mange chanceskabende aktioner.

For Viborg vil det ikke være ønskværdigt først at sælge Sørensen i timerne op til den tyske deadline, der ligger tidligt torsdag aften, et lille døgn efter den danske, da danske hold ikke kan købe spillere efter midnat mellem onsdag og torsdag, og det allerede nu er svært at skaffe en stærk afløser med så kort varsel.

En handel skal efter alt at dømme ske i tilstrækkelig god tid før deadline onsdag aften, at Viborg FF kan nå at hente en afløser.

Så der skal fart på og løses et puslespil, før en af Superligaens dygtigste backs spiller efteråret et andet sted end Viborg.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.