• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tysk invasion i Brøndby: Det er et valg med åbne øjne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er ikke noget tilfælde, at Brøndby IF har relativt mange tyskere i truppen, men omvendt er det heller ikke noget krav i sig selv, slår sportsdirektøren fast.

Af Anders Dehn

Cheftræner Alexander Zorniger er en markant skikkelse i Brøndby IF, men han er langt fra ene om at gøre tysk til et udbredt modersmål i klubben. For siden hans ansættelse har Brøndby haft en vis forkærlighed for tyske spillere.

Truppen talte før dette transfervindue Benjamin Bellot, Benedikt Röcker og Hany Mukhtar, mens Anthony Jungs lejeaftale blev gjort permanent tidligere på sommeren, og nyindkøbene Dominik Kaiser, Marvin Schwäbe og Björn Kopplin alle kommer fra den store nabo mod syd. 

Derudover er tysk-kosovoeren Besar Halimi stadig i spil til at vende tilbage til klubben, efter hans lejeaftale for sidste sæson udløb.

Det er da heller ikke ligefrem noget tilfælde, at der er relativt mange tyskere i Brøndby-truppen, men noget krav i rekrutteringen er det trods alt ikke.

- Det er et valg med åbne øjne. Når vi skal rekruttere spillere til vores spillestil, er det attraktivt at hente tyskere, der har erfaring med stilen. Det har kun få danskere og skandinaver, siger sportsdirektør Troels Bech til Ritzau.

- Der er sikkert en grænse for, hvor mange spillere fra samme geografi, man kan tage ind på et dansk hold, men når jeg kigger på truppen, er det nogle af dem, der udtrykker mest Brøndby-kultur, som vi kender og ønsker den.

Foruden de nævnte spillere og cheftræner er også assistenten Matthias Jaissle fra Tyskland. Sammen med Zorniger, de øvrige landsmænd og Brøndby-hold i almindelighed åbner han Superliga-sæsonen på mandag med en udekamp mod Randers FC.

Superliga

Mere Superliga

Fokus