Video : Tipsbladet
EM

Tysk landstræner er stolt efter særlig detalje

Julian Nagelsmann er stolt over den måde, hans hold reagerede på Antonio Rüdigers selvmål mod Skotland på.

Det siger for alvor noget om det tyske landsholds kampgejst, at holdet kom ud og lavede mål nummer fem, selv efter at midtstopper Antonio Rüdiger havde sendt bolden i eget net, da hjemmeholdet slog Skotland i EM's første kamp fredag.

Sådan lyder det fra den tyske landstræner, Julian Nagelsmann.

- Vi gav ikke nogen chancer i åbent spil. Det var et godt tegn, at holdet blev så skidesurt over at have lukket det mål ind, siger landstræneren.

- Det siger noget om den kampgejst, som de kom ud med i dag.

Tyskland kom fredag aften friskt ud til slutrundens første kamp og blæste Skotland fuldstændig omkuld med en 5-1-sejr i den sydtyske by München.

Skotland blev ikke hjulpet på vej af, at skotske Ryan Porteous i et væk fik givet straffespark og sendt tidligt i bad inden pausen.

- Holdet er godt klar over, at det her var første skridt på vejen, siger Julian Nagelsmann.

- Men det var et godt og vigtigt et af slagsen og et, som vi kan bygge videre på.

Tysklands offensive midtbanespiller Kai Havertz, som satte straffesparket i nettet, siger, at holdet med 5-1-sejren har sendt et budskab til resten af turneringen, men at det "kun er begyndelsen".

- Vi har set den kvalitet, som vi har på holdet, og hvor gode spillerne er. Men vi skal også op imod andre gode modstandere, siger Havertz.

Ud over målet, som han scorede på straffespark, havde arsenalspilleren også næstsidste fod på Jamal Musialas mål til 2-0.

Han har nu noteret sig for fire mål i sine sidste syv kampe for Tyskland.

Tyskland spiller sin næste kamp på onsdag. Her tørner tyskerne sammen med Ungarn.

/ritzau/AFP