• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

U21-midtbanespiller føler sig bedre end nogensinde

Foto: Getty Images

Mads Bidstrup blomstrer virkelig på sit klubhold for tiden. Nu skal niveauet overføres til U21-landsholdet.

Af /ritzau/

21-årige Mads Bidstrup har med sin store arbejdsradius og bolderobringer været en nøglefigur på den defensive midtbane for FC Nordsjælland i den første del af efterårssæsonen.

- Jeg er helt klart i den tro, at de offensive spillere skal bruge deres kræfter offensivt. Jeg vil gerne tage nogle ekstra meter defensivt, så de kan skabe de chancer, de skal.

- Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at min force ligger defensivt, og jeg elsker at forsvare. Jeg synes, det er en lidenskab, man skal have, siger Bidstrup om sin rolle på Farum-holdet.

Unge Mads Bidstrup fik sin primære fodboldopdragelse i FC København, men blev som 16-årig solgt til RB Leipzig i januar 2018. Her blev han en del af Leipzigs ungdomshold.

Bidstrup nåede aldrig at få debut på seniorholdet i Tyskland, inden han tog til engelske Brentford.

I Brentford var der langt mellem spilleminutterne på førsteholdet. Det er der blevet lavet om på, efter at han i vinter kom til FC Nordsjælland på en halvårig lejeaftale, som efterfølgende er blevet forlænget, så den nu løber frem til næste sommer.

I FC Nordsjælland har han været fast mand på holdkortet fra dag et. Det er første gang, at den unge spiller prøver det i sin seniorkarriere.

- Jeg føler mig rigtig komfortabel, og det, tror jeg, er en stor del af det, at man stille og roligt får bygget sin selvtillid op.

- Jeg spillede ikke så kontinuerligt i Brentford, så der er det svært at få bygget et flow op. Det mærkede jeg næsten allerede fra kamp et, at jeg ville kunne her, siger den unge midtbanespiller.

Bidstrup kom i januar ind på et Nordsjælland-hold, der noget uvant var at finde i den nedre halvdel af ligaen.

- Det var en meget lærerig tid at komme ind på et hold, der virkelig kæmpede med det. For mig var det udviklende at komme ind på et hold, hvor der hver weekend var pres på for at få point.

- Det er klart, at nu har jeg været her et halvt år, og nu begynder tingene for alvor at se godt ud. Jeg tror helt klart, at det er noget af det bedste i min professionelle karriere, jeg har spillet, siger Bidstrup.

Mads Bidstrup skal nu prøve at tage det gode spil med over på U21-landsholdet.

Det danske landshold skal ud i to vigtige playoffkampe mod Kroatien, hvor den samlede vinder går videre til EM-slutrunden næste sommer.

Første opgør spilles i Kroatien klokken 18.00 fredag, mens returopgøret spilles på den danske hjemmebane i Vejle tirsdag.

/ritzau/