• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

U21-træner møder stor respekt for dansk udvikling

Foto: Getty Images

Mange danske fodboldtalenter er lige nu med i de europæiske klubturneringer, og det gavner U21-landsholdet.

Af /ritzau/

U21-landstræner Jesper Sørensen møder begejstring for dansk talentudvikling, når han besøger spillerne i de udenlandske fodboldklubber.

Han ser i øjeblikket frugten af talentarbejdet i de europæiske klubturneringer, hvor fire U21-spillere er startet inde i de første to gruppekampe i Champions League.

Det drejer sig om Matthew O'Riley i Celtic, Maurits Kjærgaard i RB Salzburg og FC København-spillerne Mohamed Daramy og Viktor Kristiansen.

Desuden spiller U21-spillere såsom Albert Grønbæk i Bodø/Glimt og FC Midtjylland-duoen Gustav Isaksen og Nikolas Dyhr med i Europa League.

U21-landsholdet er også repræsenteret af Silkeborgs Sebastian Jørgensen og Villarreal-keeperen Filip Jørgensen i Conference League.

Det nyder U21-landsholdet godt af forud for dobbeltopgøret mod Kroatien, der drejer sig om en billet til næste års EM-slutrunde.

Danmark spiller ude mod kroaterne i byen Pula fredag aften og fire dage senere på hjemmebane i Vejle.

- Der bliver lavet god talentudvikling i Danmark. Det gør der. Jeg har brugt en periode til at besøge spillere i udenlandske klubber. Der får vi meget ros.

- Jeg bliver ikke mødt med forbløffelse, men alligevel med stor respekt for det, der foregår i dansk talentudvikling. De bliver endnu mere overraskede, når jeg fortæller, hvor mange vi er i Danmark.

- Det er det gode arbejde, der bliver lagt i klubberne, og samarbejdet mellem klubber og forbund, der danner grobund for vores gode talentudvikling, siger Jesper Sørensen.

Han påpeger, at der er endnu flere talenter på vej op i rækkerne.

- Det stopper jo ikke her. Der er flere på vej. Vores U19-landshold er interessant og spændende. Vi har lige set vores U17-landshold nå en EM-kvartfinale.

- Der er virkelig dygtige talenter på vej. Der bliver gjort et godt arbejde i klubberne i det daglige, siger Jesper Sørensen.

Som et eksempel er den 19-årige angriber Rasmus Højlund fra Atalanta røget op på A-landsholdet og er ikke med i de afgørende kampe om at komme til U21-EM.

- Det er flot af Rasmus, der har været i en eksplosiv udvikling på kort tid. Det er ret unikt. Det er ikke første gang, at det sker. Jesper Lindstrøm var også med os i starten, inden han røg op. Sådan er det.

- Det er den naturlige udvikling for spillerne. Vi ønsker jo, at de skal være dygtige nok til at komme op på A-landsholdet.

- Samtidig kæmper vi med alt, hvad vi har, for at komme til EM. Det er ikke uforeneligt. Vi har stadig et stærkt hold, understreger Jesper Sørensen.

U21-holdets kamp mod Kroatien fløjtes i gang fredag klokken 18.

/ritzau/