• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Udlejet FCM'er: Det er ikke bare et ligegyldigt lejemål for mig

Foto: Getty Images

Nikolas Dyhr er født og opvokset i Horsens, så for ham betyder det noget ekstra at vende hjem til sin hjemby på en udlejning fra FC Midtjylland.

Af Anders Dehn

I mange tilfælde er lejemål et fornuftsægteskab. Spilleren skal bruge spilletid, og klubben skal fylde et hul her og nu. Men for Nikolas Dyhr er der også ægte følelser forbundet med udlejningen til AC Horsens, fortæller han til Herning Folkeblad.

Det er selvfølgelig også en del af planen, at han skal have mere spilletid, end han fik i FC Midtjylland. Men Dyhr er født og opvokset i Horsens, og han spillede ungdomsfodbold i Horsens fS, inden han kom til FC Midtjyllands akademi.

Læs også:FCM-talent om AC Horsens-skifte: Vil vise at jeg kan stoles på

- For mig er det her ikke "bare" et ligegyldigt eller tilfældigt lejemål, der skal sikre mig spilletid. Det er specielt at skulle hjem til Horsens og bevise mig der, hvor jeg er vokset op som menneske og som fodboldspiller, siger Nikolas Dyhr til Herning Folkeblad.

- Det giver mig en ekstra gnist og motivation, at jeg får chancen for at hjælpe og give noget tilbage til en klub, som betyder meget for mig.

Læs også:Superliga-klub om ny lejesvend: Passer perfekt ind i vores nye spillestil

Det bliver ikke svært for 19-årige Nikolas Dyhr at overgå den spilletid, han fik i sæsonens første halvdel i FC Midtjylland. Her spillede han bare tre kampe i Superligaen og én i pokalturneringen.

Det står i kontrast til efteråret 2019, hvor Dyhr spillede 14 kampe og var fast mand det meste af tiden. Siden overhalede Paulinho ham dog, hvorfor backen altså nu jagter spilletid der, hvor det hele begyndte.

Læs også:FC Midtjylland sender stort talent på leje hos Superliga-klub

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere