Foto: Imago
Superliga

Ung Brøndby-topscorer besøger AS Roma

Brøndbys talentfulde angriber Jacob Ambæk skal i den kommende uge på besøg i AS Roma.

På førsteholdet brager Mathias Kvistgaarden lige nu igennem og ligner det næste store salg med en fortid i Brøndbys Masterclass.

Men kigger man lidt længere ned gennem rækkerne, så har Brøndby IF flere store angrebstalenter på vej. Et af dem er 15-årige Jacob Ambæk, der er i gang med sit første år som U17-spiller.

Han har scoret imponerende 18 mål i U17-ligaen i denne sæson, og torsdag fik han det sidste kvarter på banen i Borås, hvor Brøndbys U17-hold spiller Nordiske Mesterskaber. Her scorede han som indskifter et mål i sejren på 10-0 over Rosenborg BK, og onsdag var han også på pletten i sejren over Mjällby på 3-0.

Lørdag spiller man den sidste gruppespilskamp inden finaledagen på søndag. Herefter vender Jacob Ambæk dog ikke retur til træningsbanerne i Brøndby, da han ifølge Tipsbladets italienske kilder er blevet tilbudt et prøveophold i AS Roma. X-profilen Danish Scout var den første til at omtale det.

Fra tirsdag til fredag i næste uge skal angriberen træne og bo på akademiet i den italienske hovedstad med det formål at få en fed oplevelse og hår på brystet, til når han engang - ligesom Mathias Kvistgaarden er det nu - er på affyringsrampen.

Jacob Ambæk kom til Brøndby IF fra samarbejdsklubben A27 Talent Akademi, der er en talentoverbygning mellem AB Tårnby, Dragør og Kastrup Boldklub, og gjorde sig hurtigt bemærket. Han var eftertragtet flere steder, men valgte at skifte til Brøndby, da han var U13-spiller. 

Matchet har siden vist sig at være det helt rette, da han i denne sæson har været i forrygende målform. Jacob Ambæk er en angriber med stort A, der er god med begge ben og gerne vil opholde sig mest muligt i modstanderens straffesparksfelt.

Nu får han lov til også at træne med i AS Roma, inden han vender retur til Brøndby med en rygsæk fyldt med erfaringer og oplevelser. Til udgangen af 2025 har Jacob Ambæk kontrakt i Brøndby IF.

Han står desuden noteret for seks U16-landskampe, hvor det er blevet til to scoringer.