Video : Tipsbladet
Superliga

Unikt venskab: Helt surrealistisk at tale om

Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard har mere eller mindre fulgtes ad hele livet.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Christian Nørgaard og Yussuf Poulsen har været hinandens tro følgesvende på livets vej.

De var barndomsvenner og gik i folkeskole sammen, de var holdkammerater i både Lyngby og på ungdomslandsholdet, og nu står de som bekendt side om side på A-landsholdet - og har gjort det i en del år efterhånden.

Det helt særlige bånd mellem Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard er noget, som sidstnævnte sætter enorm stor pris på. 

- Vi har kendt hinanden siden folkeskolen, vi gik i gymnasiet sammen, og nu er vi i gang med vores tredje slutrunde sammen. Vores familie kender hinanden rigtig godt, vi er blevet fædre, vi har været til hinandens bryllupper. Det er en hel livshistorie, som har kørt parallelt med vores fodboldkarriere, og det er meget specielt, siger Christian Nørgaard.

- Vi må på et tidspunkt mødes en gang om måneden eller sådan noget og få snakket alle de her minder igennem. Man får virkelig opbykket nogle historier og et tæt venskab.

- Det er lidt surrealisitsk, og det er faktisk meget sjovt at stå og tale om. Det er noget af det, der rører mest i mig - alle de her tætte venskaber, man får knyttet.

At Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard ligefrem skulle nå A-landsholdet sammen, havde midtbanespilleren ikke regnet med. Han havde slet ikke skudt Poulsen til en fremtidig landsholdsstjerne.

- Da han kom til, var jeg etableret starter på U17- og U19-niveau, og Yussuf var den der underdog, der kom fra Skjold. Han var en lidt kantet angriber, og dengang var der ingen, der havde set, at han ville få den her karriere.

- Men han har overhalet alle os andre inden om med sin attitude og tro på egne evner. Det kan jeg ikke rose ham nok for, siger Christian Nørgaard med et smil.

Christian Nørgaard, Yussuf Poulsen og de øvrige danske landsholdsspillere indleder EM på søndag mod Slovenien i Stuttgart.